Po policijos bendruomenę sukrėtusių pareigūnų mirčių fizinio parengimo patikros metu, vidaus reikalų ministrė pavedė visoms statutinėms tarnyboms užtikrinti, kad pareigūnų fizinio pasirengimo normatyvų vertinimą prižiūrėtų medikai. Ji taip pat įpareigojo statutinių įstaigų ir VRM Medicinos centro vadovus pateikti kompleksinius pasiūlymus, kaip tobulinti pareigūnų fizinio pasirengimo patikros procesą, pagerinti pareigūnų fizinę ir psichologinę būklę bei skatinti sveiką gyvenimo būdą, pažymima ministerijos pranešime.

„Kartu su statutinių tarnybų vadovais, pareigūnų bendruomene, medikais ieškome būdų, kaip užtikrinti pareigūnų sveikatos priežiūros kokybę, savalaikį paslaugų prieinamumą ir paskatinti sveiką gyvenseną. Statutinės tarnybos pateikė konstruktyvių siūlymų, kuriuos įvertins darbo grupės ekspertai“, – teigia ministrė A. Bilotaitė.

Statutinių įstaigų siūlymai apima pareigūnų sveikos gyvensenos skatinimą, periodinių profilaktinių sveikatos tikrinimų tobulinimą, fizinio pasirengimo saugaus patikrinimo užtikrinimą ir sveikatos būklės reikalavimų pagal skiltis peržiūrą. Artimiausiu metu planuojama išklausyti ir pareigūnų profesinių sąjungų siūlymus.

Į vidaus tarnybą stojantys pareigūnai turi atitikti fizinio pasirengimo reikalavimus. Pareigūnų fizinis pasirengimas tikrinamas vieną kartą per kalendorinius metus, taip pat nustatytas fizinio pasirengimo pratybų vykdymas ne rečiau nei kartą per savaitę.

Pareigūnų fizinio pasirengimo reikalavimų peržiūra atlikta 2019–2020 m. Atsižvelgus į ES šalių patirtį, faktinius pareigūnų tikrinimo rezultatus ir vadovaujantis moksliniais metodais buvo parengti pakeitimai, kurie galioja nuo 2021 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją