Už tokį sprendimą balsavo aštuoni VRK nariai, prieš buvo ir susilaikė po tris.

Klausimas iškilo, kai kelios savivaldybių rinkimų komisijos suabejojo, ar galima LLRA ir Rusų aljanso koalicijos pavadinime naudoti V.Tomaševskio pavardę. Įstatymas teigia, kad „partijų koalicijos pavadinime turi būti žodis „koalicija“ ir negali būti nuorodų į partijų, neįeinančių į koaliciją, pavadinimus ar keliamų ar išsikėlusių kandidatų pavardes“.

Vieni VRK nariai laikėsi pozicijos, kad įstatymas iš principo draudžia pavadinime naudoti kandidato pavardę, kiti tvirtino, jog draudimas galioja tik norint į pavadinimą įrašyti kitos partijos arba iš viso rinkimuose nedalyvaujančio kandidato pavardę.

VRK priimto sprendimo šalininkai pabrėžė, kad įstatymas nedraudžia ir jau yra registruoti visuomeninių rinkimų komitetų sąrašai su kandidatų pavardėmis, tad to neleidus V.Tomaševskio blokui būtų pažeistas konstitucinis asmenų lygybės principas.

Komisija nusprendė ne balsuoti dėl rekomendacijos, kaip sprendimų nepriėmusios vietos rinkimų komisijos turėtų spręsti dėl sąrašo pavadinimo, t. y. kaip turėtų traktuoti įstatymą, nes tai esanti ne jos kompetencija. Tačiau ji patvirtino konkrečius dviejų komisijų - Vilniaus rajono ir Šalčininkų rajono - sprendimus, kuriais V.Tomaševskio vardas į koalicinio sąrašo pavadinimą įrašytas.

LLRA lyderis europarlamentaras V.Tomaševskis yra iškeltas kandidatu į Vilniaus miesto merus. Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną.