Partijos ir asmenys, neužsiregistravę politinės kampanijos dalyviais, negalės dalyvauti parlamento rinkimuose.

Ketvirtadienį iki darbo dienos pabaigos politinės kampanijos dalyviais iš viso buvo užsiregistravę 397 partijos ir asmenys. Iš jų - 27 partijos su 327 keliamais kandidatais bei 43 save keliantys pretendentai.

Šiemet parlamento rinkimuose planuoja dalyvauti net šešios naujos partijos: Demokratinė darbo ir vienybės partija, "Drąsos kelias", Emigrantų partija, Lietuvos žmonių partija, "Lietuvos sąrašas", Sąjunga TAIP. Rinkimams registravosi ir atkurta Tautininkų sąjunga.

Kandidatai keliami visose vienmandatėse apygardose. Kol kas daugiausia - po aštuonis - registravosi Šilainių, Kalniečių, Dainavos apygardose Kaune, Baltijos ir Marių apygardose Klaipėdoje bei Vakarinėje ir Aukštaitijos apygardose Panevėžyje. Kadangi kol kas tik maža dalis partijų yra registravusios savo kandidatus vienmandatėse apygardose, besivaržančiųjų dėl Seimo nario mandato ten bus dar daugiau.

Penktadienį pradedamas ir pareiškinių dokumentų priėmimas. VRK priims partijų ir keliamų kandidatų dokumentus, apygardų komisijos - piliečių, norinčių išsikelti kandidatais, dokumentus.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.