A. Griciaus požiūriu, A. Zuokas negali tinkamai derinti miesto mero ir opozicinės partijos pirmininko pareigų, nes savivaldybės reikalai nemažai priklauso nuo Vyriausybės bei valdančiosios koalicijos paskirtos apskričių vadovybės.

"Jei Lietuvą valdytų dešiniųjų partijų koalicija, tai A. Zuokas galėtų būti ir meras, ir partijos pirmininkas. Bet šiandien padėtis tokia, kad Vilniaus meras - partijos pirmininkas - ir Vyriausybė yra skirtingose politinių barikadų pusėse. Premjeras skirsto pinigus, jam pavaldūs apskričių viršininkai. Tai ar gali A. Zuokas kritikuoti Vyriausybę, nuo kurios priklauso finansiniai dalykai? Sunkiai įsivaizduoju, kaip jam seksis tvarkytis Vilniuje", - Eltai antradienį sakė A. Gricius.

Sujungus į vieną 10 LiCS skyrių Vilniuje, šiam visą sostinę aprėpiančiam teritoriniam dariniui vadovauja A. Zuoko rekomenduotas Algimantas Vakarinas, kuris šiuo metu eina ir Vilniaus mero pavaduotojo pareigas.

Sostinės savivaldybės Ekonomikos komiteto pirmininkas V. Martikonis "Respublikos" dienraščiui teigė, jog šitai jam primena "tiesioginės valdžios grandinės formavimą".

"Kad būtų lengviau valdyti liberalcentristus, A. Zuokas sukūrė vieną skyrių ir jo pirmininku pasiūlė išrinkti padorų ir normalų žmogų A. Vakariną. Tačiau A. Vakarinas kartu yra ir paklusnus bei tiesiogiai pavaldus A. Zuokui žmogus - mero pavaduotojas", - dienraščiui pabrėžė V. Martikonis.

Jo žodžiais, A. Zuokas yra "autoritariškas lyderis", siekiantis valdyti LiCS kaip nuosavą partiją ir turėti "paklusnią aplinką savivaldybėje". "Reiškiantis kitą nuomonę iškart tampa nepageidaujamu asmeniu", - nuogąstavo liberalcentristas.

Šiai LiCS pirmininko charakteristikai, kalbėdamas Eltai, pritarė ir A. Gricius. Anot jo, A. Zuokas nėra geriausias iš galimų partijos vadovų.

"A. Zuokas nelabai tinka, nes bando partijoje įtvirtinti vienvaldystę. Maža to, jis dar mėgina prilyginti partiją nevyriausybinėms organizacijoms. Tačiau juk aišku, kad partijos nario atsakomybė valstybei ir jos piliečiams yra daug didesnė", - stebėjosi buvęs parlamentaras.

A. Gricius vadovauja gausiausiam pagal narių skaičių LiCS sostinės skyriaus padaliniui. Iš viso tokių padalinių Vilniuje yra 10 - tiek pat, kiek anksčiau buvo skyrių.

Šių metų vasario 12 dieną kviečiamas LiCS kongresas, kuris turėtų pakeisti partijos valdymo organų formavimo nuostatus ir išrinkti LiCS pirmininką. A. Griciaus nuomone, stipriausias iš galimų A. Zuoko varžovų kovoje dėl partijos vairo bus Gintaras Steponavičius.

Dėl LiCS pirmininko posto taip pat neatmeta galimybės kovoti dabartinis šios partijos pirmininko pavaduotojas Kęstutis Glaveckas ir į partiją neseniai įstojęs, Prezidento posto praėjusiais metais siekęs Petras Auštrevičius.