„Reginys buvo tikrai įspūdingas ir momentais bauginantis, matant kaip skraido šakos, linksta medžiai ir be perstojo kyla dulkių debesys.

Panašu, kad vakarykštės audros buvo tik įžanga į šiandienos monstrų medžioklę“, – feisbuke rašo nuotraukos autorius Mantas Zilicius Photography. Įrašo autorius leido perpublikuoti įspūdingą kadrą.

Primename, kad ir šiandien Lietuva gali sulaukti stiprios audros.

Nuotraukų galerija iš praėjusios nakties škvalo:

Šiandien Lietuvos orus vėl lems žemesnio slėgio laukas. Po šviesesnio ir sausesnio ryto, įdienojus vėl ims kauptis aukštieji kamuoliniai debesys, o vakarėjant skirtingu laiku, bet daugelyje vietovių vėl pasipils trumpos liūtys su perkūnija, kai kur lis smarkiai, galima kruša.

Rytiniuose rajonuose perkūniją vietomis lydės škvalas, tikėtini 15–19 m/s gūsiai. Aukščiausia temperatūra šiandien arčiau jūros sieks 23–25, kitur vyraus 26–29 laipsnių šiluma, o rytinio šalies pakraščio vis dar neapleis tropinis oras, tad čia laikysis 30–31 laipsnis karščio.

Šeštadienį Lietuva atsidurs tarpe tolstančio žemesnio slėgio sūkurio ir vakaruose stiprėjančio anticiklono. Naktį, ypač jos pirmoje pusėje, tęsis vakariniai lietūs, todėl trumpai palis dar daugelyje vietovių, daug kur griaudės perkūnija. Vėjas pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų, bus vidutinio stiprumo. Perkūnijos metu vietomis galimi stipresni vėjo gūsiai, bet greičiausiai jie jau nebus pavojingi. Temperatūra naktį svyruos tarp 14–19 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)