„Esu pabėgėlis, nes Baltarusijoje esu persekiojamas dėl politinių pažiūrų, – trečiadienį kreipdamasis į baudžiamąją bylą nagrinėjantį Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėją Darių Lukaitį sakė M. Bialiai. – Mano baltarusiškas pasas jau yra negaliojantis, man sakė, kad iš manęs jau yra atimta pilietybė, šiuo metu aš turiu nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje.“

Vyras tikino, kad yra Baltarusijos opozicinės socialdemokratų partijos „Narodnaja Hramada“ narys, taip pat prezidento rinkimų iniciatyvinės grupės koordinatorius, dėl savo veiklos patyręs tiesioginį susidorojimą gimtinėje – buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, bet teismas nusprendė jį atleisti nuo atsakomybės, nes pripažino nepakaltinamu. Tuo metu Lietuvos medikai, ištyrę baltarusį, tokią išvadą kategoriškai paneigė.

„Dėl mano politinės veiklos Baltarusijoje norėjo, kad būčiau uždarytas į psichiatrinę ligoninę“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)