„Nu atrodė, kaip anksčiau kai būdavo čia tuos... stadioną kai sprogdino, tai garsas panašus“, – pasakojo vyras.

„Išgirdom tokį sprogimą, net visi langai sudrebėjo ir iškart šokom žiūrėt pro langus ir pamatėm, kad labai daug dūmų“, – sakė mergina.

„Esu šio namo gyventojas, norėčiau šiek tiek pasipiktinti gaisrininkų darbu, nes važiavo tikrai ilgai, gaisras įsiplieskė truputį po 11 valandos, o gaisrininkai tik porą minučių prieš 12 valandą atvažiavo. Ir tai, kol čia vaikščiojo – degė tik 4 ir 5 aukštas, o vėliau dar ir trečias užsidegė“, – piktinosi namo gyventojas.

„Mes atvažiavom tuo momentu, kai žmones gelbėjo per langus. Tai čia labai greitai viskas vyko, tai va stovėjo mašinos, tai nu visur išdaužyti stiklai... galiniai langai“, – kalbėjo kitas vyras.

„Sklando tokie gandai, kad čia gali būt savižudybė, nes 4 aukšte gyveno toks ne visai sveikos psichikos žmogus, greičiausiai jis taip savo gyvenimą baigs, dar ir kitiems žalos pridarys. Aš jo asmeniškai nepažinojau, kalbėjom su žmogumi, kuris gyveno virš jo, sakė, buvo išgeriantis ir nestabilios psichikos“ – pasakojo namo gyventojas.

„Mes tą žmogų pažinojom. Žmogus prarado žmoną prieš keletą metų, tai jam biški buvo sunku, ne toks pat buvo, pasimaišė biški jam... Nežinau ar gali būt tas variantas, ar iš tikrųjų dujų nuotėkis“, – svarstė mergina.

„Čia gal tik spėliojimai, mes nežinom“, – sakė vyras.

Delfi primena, kad antradienį Vilniuje, Viršuliškių gatvėje esančiame daugiabutyje įvykus keliems sprogimams kilo gaisras. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) ir Bendrojo pagalbos centro (BPC) duomenimis, kilęs gaisras išsiplėtė į keturis butus, esančius ketvirtame ir penktame namo aukštuose. Gaisro metu buvo pažeistos daugiabučio konstrukcijos, įgriuvo tarp degančių butų esanti perdanga.

Dėl kilusio gaisro evakuoti 30-ies butų gyventojai, 3 žmonės gaisro metu apsinuodijo smalkėmis. Policijos duomenimis, 28-erių ir 43-ejų namo gyventojos dėl apsinuodijimo smalkėmis gydomos ambulatoriškai, o 80-metė moteris dėl apsinuodijimo smalkėmis paguldyta į ligoninę.

PAGD duomenimis, antradienį popiet tarp sugriuvusių konstrukcijų pastebėtas vieno žmogaus kūnas, greičiausiai suaugusio asmens. Trečiadienį anksti ryte ugniagesiai pastebėjo dar vieno asmens, galimai dingusio vaiko, kūną.

Visgi, dėl vis dar nestabilių ir nesaugių daugiabučio konstrukcijų ugniagesiai negali prieiti prie abiejų pastebėtų kūnų.

Antradienį kilęs gaisras trečiadienio rytą likviduotas, ugniagesiai toliau vykdo baigiamuosius darbus.

Vilniaus miesto savivaldybė gaisro įvykio vietoje antradienį paskelbė ekstremaliąją situaciją. Dėl gyventojų saugumo teritorija yra aptverta, pastatas saugomas – budi policija ir ugniagesiai.

Trečiadienį bus suformuota avarijos tyrimo komisija, kuri nustatys avarijos priežastis ir teiks rekomendacijas dėl tolesnio pastato naudojimo. Policija renka informaciją tyrimui dėl gaisro aplinkybių.

Visiems evakuotiems žmonėms pasiūlytas apgyvendinimas viešbutyje savivaldybės lėšomis.

Viešbutyje laikinai apgyvendinta 18 žmonių (iš jų du vaikai), likę evakuoti gyventojai apsisprendė apsistoti pas artimuosius.

Savivaldybė taip pat paragino gyventojus kreiptis dėl tikslinės pašalpos ir socialinio būsto suteikimo.