Konservatoriai pasiūlė leisti R. Šimašiui pasisakyti dėl papildomo finansavimo skyrimo „Air Lituanica“ avialinijoms.

Kadenciją baigiantis meras Artūras Zuokas patvirtino tam neprieštaraujantis, tačiau Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Darbo partijos ir A. Zuoko frakcijos atstovai pareiškė, esą pagal reglamentą R. Šimašius gali pasisakyti kaip „eilinis vilnietis“, t. y. posėdžio pabaigoje.

A. Zuokas paskelbė alternatyvų balsavimą – ir antausis būsimajam merui skeltas.

Už R. Šimašiaus pasisakymą posėdžio pabaigoje balsavo 26 tarybos nariai, už žodžio suteikimą posėdžio pradžioje – tik 17.

R. Šimašius į tribūną neis

Po tokio antausio R. Šimašius DELFI teigė neketinantis laukti kelias valandas iki posėdžio pabaigos. Juolab, kad tuo metu klausimai, kuriuos jis norėjo aptarti su tarybos nariais, jau bus apsvarstyti.

„Vakar su A. Zuoku apie tą klausimą (dėl „Air Lituanica“ – DELFI) kalbėjau. Jisai pažadėjo, kad šiandien bus tiktai pateikimas šito klausimo, kad galutinis sprendimas bus kitame posėdyje, kuris po poros savaičių bus. Bet yra ir kitų klausimų“, - žurnalistams teigė R. Šimašius.

Išrinktasis meras patikino norintis, kad „Air Lituanica“ skraidytų toliau – bet ne iš vilniečių kišenės.

„Pagal finansinę situacija – na, ji tiesiog nepakeliama Vilniui. (…) Bet kokiu atveju, keleiviai neturi bijoti pirkti bilietus į „Air Lituanica“. Tikrai keleiviai nenukentės jokiu atveju“, - ramino liberalas.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad „Air Lituanica“ gelbėjimas iš valstybės kišenės – ne variantas. Vis dėlto R. Šimašius neatmeta, kad premjeras dar gali pakeisti nuomonę.

„Šiandien nėra tarp variantų. Na, galbūt būtų“, - svarstė būsimasis meras.

R. Šimašius patvirtina A. Zuoko pateikiamą informaciją, kad vyksta derybos dėl „Air Lituanica“ perleidimo privačiam investuotojui. Vis dėlto nei kadenciją baigiantis meras, nei jo įpėdinis investuotojo, su kuriuo deramasi, neatskleidžia.