Konservatorius tylėjo, net kai komisijos nariai - valdančiųjų frakcijų atstovai - pasiūlė jam pačiam apsiginti nuo teisme
, esą jis paėmęs 10 tūkst. litų iš tarybos nario Gintaro Kazako už tai, kad paveiktų Privatizavimo komisijos ir savo frakcijos narę Birute Galininę. Ji turėjusi balsuoti už bendrovei „Corpomanagement“ palankų 2 mln. litų vertės sprendimą.

„Paėmei ar nepaėmei pinigėlius? Ar čia teismas tave šmeižia?“, - klausė V. Urbonavičiaus komisijos nariai.

„Negaliu komentuoti ikiteisminio tyrimo dalykų. Klauskite teismo. Aš esu niekuo neįtariamas ir nekaltinamas“, - kartojo konservatorius.

„Tai kaip mums reaguoti?“, - neatlyžo komisija.

„Nežinau, palaukite, kol baigsis tyrimas, - patarė V. Urbonavičius. - Jeigu aš pasakysiu taip arba ne, tada man tikrai bus iškelta baudžiamoji byla už tyrimo duomenų paviešinimą. Jeigu jūs šito siekiate, tai sėkmės jums...“

Supratę, kad kolegos „apklausti“ nepavyks, komisijos nariai baigė posėdį.

Dubliuoja tyrimą?

„Jeigu žinočiau, kad esu nekalta, aš tikrai rėkčiau, kad neėmiau jokių pinigų“, - V. Urbonavičiaus užimta pozicija stebėjosi komisijos narė socialdemokratė Jūratė Žeimienė.

„Esame aklavietėje. Bet kuris neaiškumas visada sukelia abejones, kurios duoda pagrindą įtarimams“, - pareiškė kitas komisijos narys, „tvarkietis“ Gediminas Rudžionis.

„Mero potvarkiu sudaryta komisija bando dubliuoti ikiteisminį procesą, išgauti tyrimo detales. Gali būti, kad jie taip nori padėti įtariamiesiems, tačiau ši provokacija nepavyks“, - po komisijos posėdžio žurnalistams teigė V. Urbonavičius.

DELFI primena, jog komisija, kuriai pavesta aiškintis aplinkybes, kaip buvo mėginama ligoninės pastatus Subačiaus gatvėje privatizavusią bendrovę atleisti nuo 2 mln. litų delspinigių mokėjimo, jau yra apklaususi B. Galininę ir kitus Privatizavimo komisijos narius.

B. Galinienė komisijai neigė buvusi paveikta frakcijos kolegos V. Urbonavičiaus

Nors Privatizavimo komisija pritarė, savivaldybės taryba vėliau posėdyje priėmė verslininkams nepalankų sprendimą. Bendrovė nuo delspinigių mokėjimo iki šiol nėra atleista. Savivaldybė pateikė ieškinį teismui, šis areštavo bendrovės turtą.