„Niekas manęs nepaveikė. Aš nesu iš tokių, kuriuos galima kaip nors paveikti – turiu žemaitiško kraujo“, - DELFI ketvirtadienį sakė B. Galinienė.

Balsuoti už „Corpmanagement“ palankų sprendimą ją esą įtikinę argumentai, kad priversti mokėti delspinigius verslininkai apskritai atsisakys pirkti miesto ilgai pardavinėtus pastatus.

DELFI primena, jog Vilniaus apygardos teismas pirmadienį paviešino įtarimus, kad tarybos narys konservatorius V. Urbonavičius galimai paėmė 10 tūkst. litų iš tarybos nario Gintaro Kazako už tai, jog paveiktų Privatizavimo komisijos ir savo frakcijos narę B. Galininę ir ši balsuotų už „Corpomanagement“ bendrovei palankų sprendimą.

Tačiau kartu teigiama, kad V. Urbonavičius tuo metu jau bendradarbiavo su STT. Nors Privatizavimo komisija pritarė, savivaldybės taryba vėliau posėdyje priėmė verslininkams nepalankų sprendimą. Bendrovė nuo delspinigių mokėjimo iki šiol nėra atleista, o savivaldybė ruošia ieškinį teismui.

Ketvirtadienį specialios komisijos posėdyje buvo apklausti ir kiti Privatizavimo komisijos nariai, balsavę už atleidimą nuo delspinigių mokėjimo: Audrius Butkevičius, Michail Mackevič, Genovaitė Karolina Meilūnienė.

Savivaldybės teigimu, kiekvienas Privatizavimo komisijos narys, atsakydamas į klausimus, pateikė savo argumentus. Kitame posėdyje komisija tikisi apklausti V. Urbonavičių.

Opozicija kritikuoja tokį komisijos darbą kaip beprasmišką bei ragina miesto valdžią greičiau išieškoti iš verslininkų miestui nesumokėtus 2 mln. litų delspinigių.