Antradienį „Žinių radijo“ kalbintas Vilniaus miesto meras tikino pats dėl sniego valymo turintis daug pastabų rangovams, kurie, pagal sutartis, dirba jau trečią žiemą.

„Galėjo per pirmąsias dvi žiemas tas klaidas išmokti, bet matome, kad ant to paties grėblio lipama vėl iš naujo“, – kalbėjo meras.

Jis teigė, kad kitą žiemą bus kitaip.

„Bus pokyčių šitoje temoje, bus kitą žiemą kitų dalykų, apie kuriuos mes pranešime, – ir pasikeitimų rangovų sudėty, ir pasikeitimų pačiuose procesuose“, – pasakojo V. Benkunskas.

Didesnių pastabų kelininkams, valantiems važiuojamąją dalį, jis sakė neturintis.

„Prieš gerą dešimtmetį, dar anksčiau ėjo kalbos, kad kelininkus Vilniaus mieste žiema užklupo netikėtai. Tai reikia pripažinti, kad čia – geroji pusė, bet su kelių tvarkymu mes tikrai esame susitvarkę ir keliai, nepaisant snygio, jo intensyvumo, trukmės, yra valomi, prižiūrimi gerai, komunikacija su gyventojais ir visas planavimas tikrai vyksta sklandžiai. Ir nepaisant to, kad mes turėjom intensyvų laikotarpį sausio mėnesį, bet didesnių problemų ar didesnių pretenzijų kelininkams, tvarkantiems gatves, aš neturiu“, – kalbėjo V. Benkunskas.

Bet, pasak jo, tų pastabų yra valantiems pėsčiųjų, dviračių takus, viešąsias erdves.

Valdas Benkunskas

„Daug didesnė problematinė vieta yra tvarkymas mūsų teritorijų. Tai yra atskiras segmentas, atskiros sutartys viešųjų erdvių, pėsčiųjų takų, dviračių takų priežiūrai. Ten iš tikrųjų matom, kad rangovų įmonės akivaizdžiai dirba skirtingai ir nevykdo sutartinių įsipareigojimų, kuriuos yra prisiėmusios.

Čia yra labai aiškūs terminai, kada visi šaligatviai turi būti nuvalyti, ir yra tik prioritetas sudėliotas, kas ir kada valoma. Nes, akivaizdu, jeigu baigia snigti, pirštą spragtelėjus viso Vilniaus tu neišvalysi. Vadinasi, reikia nuo kažko pradėti ir kažkuo pabaigti.

Tai 12 valandų yra tas terminas, kada jau kastuvai turi ateiti į mūsų daugiabučių namų, seniūnijų kiemus, išvalomi takeliai, prieigos, laiptai ir panašiai.

Paskutinis atvejis, kad mes turime sekmadienį paskutinį snygį besibaigiantį, šiandien turime antradienio pietus ir dar turime teritorijų, kurios yra neišvalytos. Jos yra fiksuojamos, jos yra bauduojamos, bet, turbūt, nei savivaldybei, nei man, nei gyventojams iš to nei šilta, nei šalta, kad kažkokia įmonė gaus baudą. Tikslas yra turėti nuvalytas teritorijas“, – kalbėjo politikas.

„Tai jeigu matome, kad šitos sutartys neveikia, arba jos yra klaidingai sukonstruotos, tai, vadinasi, jas keisim ir keisim jau kitą žiemą“, – pažadėjo V. Benkunskas.

Šią žiemą Delfi ne kartą rašė apie prastai nuvalytus, ledu padengtus sostinės šaligatvius.

Skelbta, kad dėl teritorijų priežiūros Vilniaus miesto savivaldybė sutartis yra pasirašiusi su penkiomis bendrovėmis.