„Ši misija yra vienas ryškiausių sąjungininkų solidarumo pavyzdžių, todėl malonu, kad vis daugiau naujų sąjungininkų valstybių įsitraukia į šią misiją“, – vengrų sprendimą pasiųsti naikintuvų į Baltijos šalis komentavo J. Olekas.

Lietuvos ministras taip pat pasiūlė apsvarstyti galimybę ateityje dislokuoti Vengrijos karius Lietuvoje, taip pat dalyvauti Lietuvoje organizuojamose tarptautinėse NATO pratybose.

„Esame dėkingi Vengrijai už rodomą dėmesį mūsų regionui ir stengsimės sudaryti kuo geresnes sąlygas vengrų kariams treniruotis Lietuvoje. Vengrijos parama yra labai svarbus mūsų saugumo užtikrinimo faktorius“, – susitikimo metu kalbėjo J. Olekas.

J. Olekas Vengrijos gynybos ministrui pristatė Baltijos šalių siūlymą NATO dislokuoti bataliono dydžio karinius vienetus kiekvienoje Baltijos valstybėje, siekiant padidinti dabartinį sąjungininkų buvimą ir užtikrinti tinkamą pasirengimą.

Susitikimo metu pasirašytas atnaujintas Lietuvos ir Vengrijos susitarimo memorandumas dėl bendradarbiavimo gynybos srityje. Šis susitarimas pakeis šiuo metu galiojantį 1997 m. Krašto apsaugos ministerijos ir Vengrijos Respublikos gynybos ministerijos susitarimą. Naujuoju susitarimo memorandumu siekiama patikslinti ir praplėsti Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos ir Vengrijos Respublikos gynybos ministerijos bendradarbiavimo gynybos srityje sritis, formas ir principus.

Lietuvos kariai Vengrijoje yra mokęsi kalbų, dalyvavo karinių stebėtojų ir kituose kursuose. Iki 2004 m. Vengrija dalijosi savo patirtimi su Lietuva derybų su NATO, dokumentų rengimo, kariuomenės pertvarkymo pagal NATO standartus klausimais. 2005 m. Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos bataliono Vandenvalos vienetas kartu su Vengrijos logistikos vienetu budėjo 4-oje NATO greitojo reagavimo pajėgų pamainoje.