Antradienį orų sąlygos mažai keisis. Naktį dangus visai išsigiedrys, pietvakarių vėjas aprims. Drėgnesnėse vietose vėl bus palankios sąlygos formuotis rūkui. Naktis jau bus truputį šiltesnė - temperatūra daug kur pažemės iki 7–10 laipsnių šilumos, pajūryje laikysis 12–14 laipsnių. Tik pietų Lietuvos smėlynuose ir kai kur Žemaitijoje oras atvės iki 4–6 laipsnių šilumos, tačiau šalnų tikimybė atrodo nedidelė.

Antradienio dieną vyraus saulėti, sausi orai. Vidutinio stiprumo vėjas pamažu suksis iš pietų ir atplukdys dar daugiau šilumos. Termometrai įdienojus pajūryje rodys apie 20 laipsnių, šiauriniuose rajonuose vyraus 20–22 laipsnių šiluma, o pietiniuose rajonuose oras sušils iki 23 ar 24 laipsnių.

Trečiadienį vakariniu anticiklono pakraščiu į mūsų regioną toliau plūs labai šiltas ir kol kas dar sausas oras. Nei naktį, nei dieną lietaus nenumatoma. Vėjas pūs iš pietų, pietryčių, vidutinio stiprumo. Naktis bus gana švelni, apie 7–12 laipsnių šilumos, Kuršių nerijoje vės iki 13–15 laipsnių. Dieną prognozuojama jau visai vasariška šiluma – net 20–25 laipsniai.

Ketvirtadienį orai žada keistis. Prognozuojama, kad virš pietinės Norvegijos įsikurs Atlanto ciklonas, kuris į mūsų kraštą ims ginti debesis ir lietų. Naktį debesuotumas didės, tačiau palyti gali nebent pajūryje. Debesuota naktis bus šilta – apie 9–14, pajūryje apie 15 laipsnių šilumos.

Dieną per mūsų kraštą slinks atmosferos frontas, daug kur trumpai palis, tikėtina ir perkūnija. Vėjas pūs iš pietryčių, pietų, vidutinio stiprumo. Temperatūra vakariniuose rajonuose sieks 19–21 laipsnį šilumos, o rytinėje šalies pusėje spės pakilti iki 22–24 laipsnių.

Penktadienį - ir naktį, ir dieną, trumpi lietūs numatomi daugelyje šalies vietovių. Vėjas išliks pietinių krypčių, vis dar nesmarkus. Temperatūra apniukusią naktį svyruos tarp 10–15 laipsnių šilumos, o dieną oras dar turėtų sušilti iki 18–23 laipsnių.

Savaitgalį prognozuojami truputį sausesni, gana vėjuoti ir vis dar šilti orai.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją