Sausio mėnesį šalyje sulaukėme tikros speiguotos žiemos, nors šalčiais sausis gąsdino ir neilgai. Tik visai mėnesiui baigiantis, prieš pat vasarį, oras vėl pradėjo šalti kiek stipriau.

Tad ir pirmomis vasario dienomis termometrai fiksuos didesnį šaltį, dienos bus gražesnės, be didesnių kritulių. Žemiausia temperatūra numatoma rytų, pietryčių Lietuvoje. Šiame regione vietomis jau trečiadienio naktį atšals iki –13 laipsnių.

Tačiau atšalimas ilgai neužsilaikys ir jau šios savaitės pabaigoje oras sušvelnės. Visgi ir tai netruks ilgai.

Žiema vėl apie save primins ateinančios savaitės pradžioje, kuomet šalį pasieks kita šalčio banga. Tuo metu pietryčių Lietuvai gali kliūti ir –20 laipsnių šaltis, kitur jis bus šiek tiek mažesnis.

Apie vasario vidurį šalčiai atslūgs, orai bus švelnesni, galime sulaukti gausesnių kritulių.

Antroje mėnesio pusėje, pagal dabartinį prognozių modelį, tikėtini gerokai šiltesni orai, kuomet rodmenys termometrų stulpeliuose sufleruos apie pavasarį, o ne žiemą. Vargu ar ir peizažas primins šalčiausią metų laiką, nes panašu, kad sniego likučiai bus itin menki.

Taigi, vasarį taip pat neišvengsime temperatūrų svyravimų, kurie mums jau tapo gana įprastu reiškiniu. Tačiau jie labiau links į šiltesnę pusę. Ir nėra ko stebėtis, juk pavasaris visai čia pat.

Prognozė parengta remiantis gismeteo.lt duomenimis