Į postą grįžti jam sudaryta galimybė, iki tol Valstybės tarnybos departamentui vadovavusiai Laimai Tuleikienei pasiūlius direktoriaus pavaduotojas pareigas.

"Man pasiūlė pavaduotojos pareigas ir aš sutikau", - pirmadienį BNS sakė L.Tuleikienė.

Anot jos, iš departamento direktorės į pavaduotojas pareigas ji pervesta prieš Kalėdas. Permainos grįstos departamento pertvarka, mat nuo sausio įstaiga tapo pavaldi nebe Vidaus reikalų ministerijai, o Vyriausybei.

O.Šarmavičių tuometinis vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis atleido 2010 metų kovo mėnesį, bet 2011 metais teismas nurodė jį grąžinti į pareigas. Pirmąją darbo dieną 2011 metų rugsėjį O.Šarmavičius pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

Už priverstines pravaikštas jam priteista 130 tūkst. litų.

Atleidus O.Šarmavičių laikinai vadovauti Valstybės tarnybos departamentui buvo paskirta L.Tuleikienė. 2011 metų spalį ji paskirta nuolatine įstaigos vadove.

Premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį teigė, kad O.Šarmavičius turi pakankami patirties ir kompetencijos, kurią įgijo daugiau nei septynerius metus vadovaudamas departamentui.

Vyriausybės vadovo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS teigė, kad O.Šarmavičiui vadovaujant departamentui Ekonominės plėtros ir bendradarbiavimo organizacija (EPBO) Lietuvą paskelbė geriausiai europietiškus viešojo administravimo principus atitinkančia naująją Europos Sąjungos nare.

"Dar iki 2008-ųjų ekspertai pabrėžė, kad Lietuvos politika valstybės tarnybos srityje penkerius metus buvo visapusiškiausia ir nuosekliausia. Toks įvertinimas parodė, jog O.Šarmavičius gerai atliko savo funkcijas, todėl galėtų ir toliau vadovauti Valstybės tarnybos departamentui", - teigė premjero atstovė.

Vyriausybės nutarimo projektą parengusios Vidaus reikalų ministerijos vadovas Dailis Alfonsas Barakauskas teigė, kad šiuo atveju jo vadovaujama ministerija tik formaliai teikia nutarimo projektą. Dėl kandidatūros nuspręs Vyriausybė.

"Ministras vykdo Vyriausybės ir premjero valią", - pirmadienį BNS sakė D.A.Barakauskas.

Pasak jo, nuo šių metų Valstybės tarnybos departamentas pavaldus nebe VRM, o Vyriausybei.

O.Šarmavičius iš tuometinio ministro R.Palaičio buvo sulaukęs tarnybinių nuobaudų - už nurodymų nevykdymą ir už dėstytojavimą darbo metu. 2009 metais O.Šarmavičiui skirtas griežtas papeikimas, vėliau - dar du papeikimai.