„Taryboje bus aptariamas koalicijos sutarties vykdymas ir bus klausimas dėl pasitikėjimo partijos pirmininku“, – BNS sakė R. Karbauskio atstovė Dalia Vencevičienė.

Liepos pradžioje koalicijos sutartį pasirašė „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, o praėjusią savaitę premjeras Saulius Skvernelis paskelbė liekantis pareigose.

Pastaruoju metu R. Karbauskį aštriai kritikuojantis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tvirtina, kad partijos lyderis bijo dėl savo galimybių išlikti, todėl vis nukeldavo balsavimą dėl pasitikėjimo.

Pasitikrinti pasitikėjimą R. Karbauskis žadėjo po šiemet vykusių rinkimų.

Gegužę vykusiuose prezidento rinkimuose „valstiečių“ kandidatas S. Skvernelis liko trečias.

Kovą savivaldos rinkimuose pagal mandatų skaičių partija taip pat liko trečia po konservatorių ir socialdemokratų.

Europos Parlamento rinkimuose „valstiečiai“ irgi liko treti pagal balsų skaičių, iškovojo du mandatus.

R. Karbauskis prieš šiuos balsavimus buvo žadėjęs laimėti visus trejus rinkimus, o nesėkmės atveju trauktis iš valdžios.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba taip pat spręs, ar atiduoti Seimo pirmininko poziciją partnerei Lietuvos socialdemokratų darbo partijai.

Koalicijos sutartyje numatyta, kad postas atitenka „socialdarbiečiams“, bet V. Pranckietis atsistatydinti neketina ir siekį jį atleisti vadina R. Karbauskio asmeniniu kerštu.