„Viso apie 25 asmenis iš palestiniečių ir lietuvių mišrių šeimų“, – nuotolinėje Užsienio reikalų ministerijos spaudos konferencijoje sakė B. Venckaitis, pažymėdamas, kad šie asmenys gyvena Ramalos mieste ir aplink jį.

Jo teigimu, šios palestiniečių ir lietuvių šeimos Vakarų Krante gyvena ilgą laiką.

„Jie gyvena čia, bemaž, tris dešimtmečius, mes juos pažįstame, mes turime ryšį su jais, tačiau jie labai giliai įleidę šaknis Palestinoje, didelės šeimos, mišrios šeimos ir tikrai jokių prašymų palikti Palestiną iš jų nesame gavę“, – paaiškino B. Venckaitis.

„Visų šių šeimų nariai turi Palestinos autonomijos ir Lietuvos pilietybę“, – sakė jis.

Trečiadienio popietę Vilniaus oro uoste nusileido lėktuvas iš Tel Avivo, kuriuo buvo pargabenti Izraelyje įstrigę Lietuvos piliečiai. Šiuo lėktuvu skrido 141 asmuo.

Izraelyje įstrigusiems Lietuvos piliečiams taip pat išsiųstas oro pajėgų lėktuvas „Spartan“. Pirmasis skrydis šiuo lėktuvu yra planuojamas trečiadienio vakarą.

ELTA primena, kad spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)