"Aš su tuo nieko bendro neturiu, niekas su manimi kalbėjo – nei advokatai, nei ji pati, nieko. Ką žinau apie tai, mačiau spaudoje. (...) Vienintelis (dalykas - BNS), ką apie tą reikalą žinau - tiek, kiek esu laikraščiuose perskaitęs, kad kažkas kažkur ieško, kaltina, pinigų prašo ir panašiai", - žurnalistams sekmadienį sakė V. Adamkus.

D.Mikutienė prašo teismo jai priteisti 200 tūkst. litų neturtinės žalos dėl buvusio šalies vadovo knygoje pateiktų esą jos asmens garbę ir orumą žeminančių bei tikrovės neatitinkančių duomenų. Seimo narė taip pat prašo priteisti bylinėjosi išlaidas ir sumokėtą žyminį mokestį. Politikė teigia, kad jei jos ieškinys bus patenkintas, pinigai bus skirti labdarai.

Parlamentarė siūlė V. Adamkui taikos sutartį - išspausdinti viešą paneigimą dienraščiuose, Trakų spaudoje, įklijuoti į knygą nuorodą, kad teiginys neatitinka tikrovės. V.Adamkaus advokatė teismą informavo, kad siūlomos taikos sutarties sąlygos jiems nepriimtinos.

D. Mikutienė yra vieną kartą paminėta V.Adamkaus knygoje. 376-ajame puslapyje kalbama apie 2007-ųjų rudens įvykius, kai Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas slapstėsi nuo Lietuvos teisėsaugos Maskvoje. Tuo metu Seimo "darbiečių" frakcijos nariai vyko į Rusijos sostinę susitikti su V. Uspaskichu ir viešai kaltino Lietuvos teisėsaugą ketinimais susidoroti su jų lyderiu.

Kadenciją baigusio prezidento teigimu, "darbiečiai", tarp kurių paminėta ir D. Mikutienė, gindami nuo teisėsaugos besislapsčiusį V. Uspaskichą, "išsijuosę dergė Lietuvą".

Leidykla "Tyto alba" knygą išleido 40 tūkst. egzempliorių tiražu.