Turtingiausias iš Lietuvos europarlamentarų yra konservatorius Vytautas Landsbergis ir jo žmona Gražina: jų turtas įvertintas 1 mln. 627 tūkst. litų. Užpernai jie buvo deklaravę turto už 712 tūkst. litų ir 625 tūkst. litų piniginių lėšų.

Pagerėjo ir partijos "Tvarka ir teisingumas" lyderio Rolando Pakso bei jo žmonos Laimos finansinė padėtis. Praėjusių metų pabaigoje jų turtas siekė 1 mln. 379 tūkst. litų. Politikas taip pat turėjo 10,5 tūkst. litų paskolą. Tuo metu 2011 metais R.Paksas su žmona Laima valdė apie 700 tūkst. turto ir piniginių lėšų, bet turėjo paėmę 521 tūkst. litų paskolą.

Socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė yra deklaravusi 1 mln. 392 tūkst. litų vertą turtą.

Socialdemokrato Zigmanto Balčyčio ir jos žmonos Severinos turto vertė - 1 mln. 300 tūkst. litų. Sutuoktiniai taip pat turi apie pusę milijono litų paskolų.

"Tvarkiečio" Juozo Imbraso ir jo žmonos Birutės turtas įvertintas 1,178 mln. litų.

Europarlamentarų milijonierių sąrašą papildė Lietuos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis. Jo ir žmonos Violetos praėjusių metų pabaigoje sudarė 1 mln. 127 tūkst. litų. Prieš metus jis buvo perkopęs tik 800 tūkst. litų.

Socialdemokratas Justas Vincas Paleckis su žmona Laimute sukaupė 965 tūkst. litų vertės turto.

Liberalų sąjūdžio nario Leonido Donskio ir jo žmonos Jolantos turtas įvertintas 916 tūkst. litų.

Konservatorė Laima Liucija Andrikienė deklaravo turinti 748 tūkst. litų vertės turto, jos bendrapartietis Algirdas Saudargas su žmona Laima - 668 tūkst. litų vertės turto.

Kukliausias - konservatorės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės ir jos vyro Mindaugo deklaruotas turtas - jis siekia 378 tūkst. litų.

Valstybinė mokesčių inspekcija pateikia 11 europarlamentarų turto deklaracijas. Buvusį turtingiausią europarlamentarą Viktorą Uspaskichą pernai gruodį pakeitusios Justinos Vitkauskaitės-Bernard turto deklaracijos nėra.

Politikai į Europos Parlamentą išrinkti 2009 metais. Kiti rinkimai vyks 2014 metais.