Kalbėdamas su DELFI, politikas neslėpė, kad ministro darbe neišvengiami bandymai vienaip ar kitaip pakreipti valstybės skirstomus pinigus ten, o ne kitur. Vis dėlto pats jis tikina turėjęs imunitetą tokiems mėginimams.

„Matote, aš sunkiai paveikiamas“, - sakė V. Mazuronis.

Politikas neneigė ne sykį sulaukęs politikų užuominų apie Aplinkos ministerijos finansuojamus projektus, tačiau spaudimu jis to nelaiko.

„Ar tai merai, ar į savivaldybę kai nuvažiuoji, ar Seimo nariai vienmandatininkai – bet čia yra normalūs dalykai. Paklausia, kokia situacija. Aš persiskambinu, pasiklausiu, kokia situacija. Paaiškini, kodėl jų projektai atsiduria ne vienoje, o kitoje vietoje. (…) Normalus darbas. Turi visi rūpintis savo teritorija ir savo sprendimais. Bet spaudimas, bandymas kažką padaryti kažkaip tai kitaip – tai to nebuvo“, - teigė V. Mazuronis.

„Tvarkiečių“ skandalo įsuktas prodiuseris ir galimas partijos kandidatas į Vilniaus merus Rolandas Skaisgirys turėjo saitų su Aplinkos ministerija. R. Skaisgirio kompanija „Videometra“ iš ministerijos skirtų pinigų kūrė laidas aplinkosaugine tematika, kai ministro poste šeimininkavo iš politinio žemėlapio jau ištrintos Arūno Valinsko Tautos prisikėlimo partijos deleguotas verslininkas Gediminas Kazlauskas. V. Mazuronis tikina, kad R. Skaisgirys nemėgino pratęsti „Videometros“ ir Aplinkos ministerijos bendradarbiavimo.

„Kiek žinau, visi serialai buvo daromi prieš mane buvusio ministro, mes tokių dalykų iš viso nedarėme“, - kalbėjo eksministras. Jis taip pat priminė savo vadovavimo metu pakeitęs viešinimo projektų kriterijus: užuot samdžius tarpininkus, ministerija ėmėsi dirbti tiesiogiai su televizijomis, laikraščiais ar portalais.

Šešėlio D. A. Barakauskui nedramatizuoja

Praėjusią savaitę netikėtai atsistatydinęs vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas kitą dieną po atsistatydinimo tapo specialiuoju liudytoju STT tyrime. Šis statusas – savotiška tarpinė stadija tarp eilinio liudytojo ir įtariamojo. Vis dėlto šio fakto V. Mazuronis nedramatizuoja – jis primena, kaip Andriaus Kubiliaus Vyriausybės žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius buvo labai panašioje situacijoje.

„Iš to, ką aš matau, nelabai suprantu, kuo jie yra kaltinami arba įtarinėjami. Perdedamas ir specialiojo liudytojo statusas. Jeigu aš teisingai prisimenu, K. Starkevičius buvo ministru ir ėjo ministro pareigas, kai „mailiaus“ byloje ilgą laiką buvo specialiuoju liudytoju“, - priminė pašnekovas.

Durimis trankyti neketina

Kaip ir partijos bendražygiai, europarlamentaras teigia nesuprantantis, ką blogo padarė R. Skaisgirys ar kiti įtariamieji.

„Kad Rolandas Paksas buvo globėju? Tai kiekvieno renginio kas nors būna globėju, pradedant merais, baigiant ministrais, premjerais ir prezidentais. Gal ten kas nors yra kito. Nežinau. Kai neturiu informacijos, tai man sunku komentuoti“, - svarstė V. Mazuronis.

Nors įtampa tarp jo ir R. Pakso – vieša paslaptis, korupcijos skandalas eksministrui netapo postūmiu permąstyti, ar jam vis dar pakeliui su „Tvarkos ir teisingumo“ partija ar jos lyderiais.

„Pasakykit man nors vieną partiją, kurioje nėra įtampų“, - sakė V. Mazuronis.

Anot jo, trankymas durimis politikoje nėra gero tono ženklas. Taigi apie pasitraukimą iš partijos ar mėginimą perimti jos vairą buvęs ministras tikina negalvojantis.