„Europiniame lygyje man teko darbuotis mažiausiai 5-6 srityse. Ypač pirmininkaujant Lietuvai ES, man teko užduotis pirmininkauti Sveikatos tarybai, dirbti su sveikatos komisaru ir su vartotojų teisių komisaru (...). Ši sritis man pažįstama dabar jau daug nuodugniau, tačiau yra sritys, kurios taip pat be galo svarbios“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė V.P.Andriukaitis.

Jis įvardijo, kad jaučiasi kompetetingas regionų politikos, energetikos, Rytų partnerystės ir plėtros, užimtumo ir socialinių reikalų srityse.

„Manau, tos sritys man būtų įdomios, bet, žinote, šiuo atveju spręs visos 28 šalys, ne tik tai, ko Lietuva nori“, - sakė jis.

Į Europos Komisijos (EK) nario pareigas V.P.Andriukaitį siūlo didžiausią valdančiąją frakciją turinti Socialdemokratų partija. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pritaria jo kandidatūrai.

Dėl jo kandidatūros į eurokomisarus teikimo ketvirtadienį spręs Seimas.

Liberalai nepritars

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija ketvirtadienį susitiko su valdančiųjų parinktu kandidatu į eurokomisarus, sveikatos apsaugos ministru V. P. Andriukaičiu. Įvertinę ministro veiklą ir darbus, liberalai nutarė nepritarti V. P. Andriukaičio kandidatūrai ir jos balsuojant Seime nepalaikys.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis mano, kad kandidatams į eurokomisarus Lietuva turėtų kelti aukščiausius reikalavimus, o tokių V.P. Andriukaitis neatitinka.

„Liberalai nepritars V. P. Andriukaičio kandidatūrai į eurokomisarus. Sveikatos apsaugos ministras per savo darbo Lietuvoje laikotarpį supriešino medikų ir pacientų bendruomenes, bandė apriboti žmonių teisę laisvai rinktis gydytoją ir gydymo paslaugas. Liberalai neįsivaizduoja, kaip V. P. Andriukaitis galėtų sėkmingai dirbti Europai įtvirtindamas laisvą prekių ir paslaugų judėjimą, kai Lietuvoje nebuvo gerbiamas net laisvas žmonių pasirinkimas“, – sako E. Masiulis.