Nors su onkologine liga kovojantis V. Adamkus pradėjo intensyvų gydymą Santariškių klinikose, tačiau darbų neatsisako. LNK žinių laidai „Labas vakaras, Lietuva“ V. Adamkus teigė neprarandantis optimizmo ir savo darbotvarkę sudarinėjantis pagal gydytojų nurodymus. Tik gavęs leidimą prezidentas planuoja ir kelių savaičių atostogas užsienyje, kurias anksčiau gydytojų liepimu buvo priverstas atidėti. 

„Pagal sąlygas laikausi, esu pasiryžęs nepasiduoti“ - paklaustas apie sveikatos būklę teigė prezidentas. 

Jungtinėse valstijose gavęs tyrimų rezultatus, 87 - erių V. Adamkus gydosi Lietuvoje, tačiau kiek truks gydymas, kol kas nėra aišku. Paklaustas apie gydymosi trukmę, prezidentas atsakė, jog „pasibaigė pirmasis ciklas, padaryta pertrauka“. V. Adamkus atviravo, jog sekantis gydymo etapas truks dar apie porą savaičių, o gydytojai prezidento būklę įvertins mėnesio pabaigoje. 

Paklaustas, kokia yra gydytojų nuomonė apie jo gydymą, V. Adamkus atsakė: „Viltis miršta paskutinė“. 

Nors gydytojai prezidentui uždraudė rytinius plaukiojimus baseine bei kelionę pas bičiulį Juozą Kazicką Bahamuose, tačiau V. Adamkus teigia kelionės neatsisakysiantis ir vos tik leis sveikatos būklė, 2-3 savaitėms žada išvykti atostogauti.