Tai jis patvirtino tinklalapiui sportas.info.

“Jaučiuosi gerai, tačiau vieniems esu žvalus, o kitiems ne. Pirmadienį porai dienų buvau išleistas  namo, ir be galo tuo džiaugiuosi. Į lauką neinu, bijau, kad neperpūstų vėjai, nebūtų komplikacijų. Liko keletas dienų ir prasidės paskutinysis gydymo etapas.

Džiaugiuosi viduje, žiūriu į tikrai gražų, saulės apšviestą kiemą ir ketvirtadienį vėl grįšiu į ligoninę, kur tikiuosi geriausio rezultato. Esu be galo dėkingas gydytojams, visam medicines personalui – neįsivaizduoju geresnės priežiūros, rūpesčio ir meilės, parodytos man, būnant ligoninėje. Sulaukiu be galo daug sveikinimų, palinkėjimų, kovojant su šia klastinga liga. Gavau ir daug patarimų su įvairiausiais receptais iš tų, kurie irgi buvo užklupti panašių ligų. Visiems, visiems esu be galo dėkingas”, - tvirtino prezidentas.

Kaip tinklalapiui tvirtino V. Adamkus, ketvirtadienį jis grįš į ligoninę nustatyti, kaip pavyko ankstesnis gydymas.

„Kai ketvirtadienį vėl pateksiu į medikų rankas, jie pirmiausiai nustatys, kokią įtaką mano organizmui turėjo visas gydymas ir ar jis bus stabdomas, ar bus nustatytas tam tikras režimas ir tolesnis gydymas iki galutinės pergalės, - pasakojo V. Adamkus. - Iki tol neturėjau jokio supratimo, kas yra onkologinis susirgimas ir kaip jis gydomas bei atliekamos procedūros. Buvo nežinojimo jaudulys, ko tikėtis, buvo savotiška įtampa. Rengiausi, kad nuo pat pirmųjų bandymų bus ir pykinimų, ir pašalinių efektų. Tas nepasitvirtino. Visą gydymo kursą praėjau pakelta galva.“

Prezidentas tvirtino ligoninėje pasiilgęs aktyvaus gyvenimo būdo.

„Ligoninėje praleidau nemažai laiko. Bendrai sudėjus, kažkur apie šešias savaites. (...) Pasiilgau daug ko, nėra kalbos, kad ir baseino. Ant dviračio šiuo metu pusiauvyros gal dar neišlaikyčiau, o baseine būtų gera nors ir šiandien paplaukioti. Tačiau reikės palaukti gydytojų diagnozės, jie pramatys tolesnius žingsnius, kuriuos reikės padaryti. Jeigu liga bus suvaldyta, tai ir toliau, kaip dariau daugelį metų, be jokios abejonės plaukiosiu - su malonumu anksti rytais kelsiuosi, važiuosiu ir nersiu į vandenį.“ 

V. Adamkaus sveikata sušlubavo praėjusių metų rudenį. Sausį medikai
kadenciją baigusio prezidento neišleido vykti atostogauti į Bahamas, kur
gyvena V. Adamkaus bičiulis – verslininkas Juozas Kazickas. V. Adamkus praėjusių metų pabaigoje dėl sveikatos lankėsi JAV, jis sakė, kad Čikagos ir Vilniaus medikų išvados sutapo.