„2015 metai man atnešė nuostabią galimybę ateičiai – man pasiūlė 5 mėnesius gyventi Minesotoje, JAV. Buvau atrinkta dalyvauti „Nacel Open Door“ mainų programoje. Labai apsidžiaugiau, tačiau viską apsunkina tai, kad programos kaina – 6450 dolerių (maždaug 6 tūkst. eurų).

Šių išlaidų neseniai našle tapusi mano mama negali padengti, ir pati nenorėčiau, kad jai vienai tektų ši našta, todėl pradėjau dirbti, tačiau sutaupytų pinigų užtektų tik skrydžiams padegti. Liko dvi išeitys: pamiršti mainų programos galimybę, dėl kurios sunkiai dirbau, arba ieškoti gerų žmonių, kurie man padėtų. Nusprendžiau dar nepasiduoti“, – sakė mergina.

Išvykti į užsienį svarstė seniai

Išvykusi pagal minėtą programą ji pradėtų mokytis „Staples Motley“ gimnazijoje, apsigyventų pas amerikiečių šeimą, su kuria jau spėjo susipažinti internetu.

„Turėčiau galimybę patobulinti savo anglų kalbos žinias, pasimokyti savarankiškumo, įgyti patirties ir susirasti naujų pažinčių. Visa tai turėtų padėti augti mano asmenybei, apsispręsti, ką noriu veikti ateityje, suteikti ne vien mokyklinį išsilavinimą. Tikiu, kad ši patirtis atsilieptų ir tolesniame gyvenime kuriant perspektyvią karjerą“, – kodėl turėtų išvykti, aiškino mergina.

Ji pripažino seniai mąsčiusi apie galimybę pasimokyti užsienyje, nes dabartinis jos gyvenimas merginos nebetenkina.

Greta Krylovaitė šokių kovose ,,Skillz summer jam“

Tikisi, kad viešnagė padės suprasti, ką nori veikti ateityje

„Dabar gyvenu savo komforto zonoje. Lietuvoje esu viskuo aprūpinta, turiu mamą, sesę, gerų draugų, kurie visada padeda išspręsti problemas, mokykloje man gerai sekasi ir visa tai yra nuostabu. Bet artėja mokyklos baigimas, o aš nežinau, ką noriu veikti po to, todėl nusprendžiau save išbandyti, pažiūrėti, ar sugebėčiau išsiversti savarankiškai. Galbūt pakeitus aplinką, mokymosi sistemą galėčiau apsispręsti kuria kryptimi eiti toliau, todėl pradėjau ieškoti mainų programų“, – atviravo G. Krylovaitė.

Ji taip pat tikisi, kad viešnagė JAV padės apsispręsti, kokia profesija jai – tinkamiausia. Mėgstamiausios jos disciplinos – matematika, istorija ir kalbos.

„Esu stropi mokinė, šokėja ir savanorė. Mokausi Jono Jablonskio gimnazijoje, geriausioje iš 11 klasių, mano pažymiai visuomet buvo puikūs, tačiau savo laiką skiriu ne vien mokslams. Laisvalaikiu užsiiminėju kūrybine veikla, savanoriauju „Sauliuko“ sveikatos ir integracijos klube, skirtame žmonėms su negalia. Esu užsispyrusi, patikima, komunikabili, greitai ir aktyviai įsitraukiu į įvairią veiklą“, – daugiau apie save papasakojo ji.

Greta Krylovaitė Prezidentūroje po konkurso ,,Švari kalba – švari galva“

Nuo pat mažens atkakliai siekė tikslų

Kad tai – tiesa, DELFI patvirtino ir merginos mama Lina Krylovienė. Moteris neslėpė – jos dukra visada užsispyrusiai siekdavo savo tikslų.

„Ji nuo pat mažens – labai užsispyrusi. Pradinukę išmokiau, kaip mokytis, tai nuo tada jokių problemų nekilo. Greta visuomet ir mokytojus gerbė, ir gerus mokymosi rezultatus demonstravo. Nuo pradinių klasių ji praktiškai tik dešimtukais mokosi“, – džiaugėsi L. Krylovienė.

Dukterimi ji sakė labai pasitikinti, nebijanti jos vienos išleisti ir į JAV.

„Ji visuomet žino, ką daro, tikrai yra protingas ir sąmoningas žmogus. Aš net pati galiu jos paklausti patarimų, su mokslais ji padeda ir vyresnei sesei, kuri mokosi universitete“, – pasakojo moteris.

Greta Krylovaitė su mama ir seserimi

Trūksta tik pinigų

Savo ruožtu G. Krylovaitė taip pat pripažino, kad vienintelis jai išvykti trukdantis dalykas – pinigų trūkumas.

„Ši galimybė gali skambėti tobulai, tačiau praėję metai atnešė ne tik džiugias naujienas. Prieš metus mirė mano tėtis ir likusiai vienišai mamai darosi vis sunkiau išlaikyti mūsų šeimą. Svajonė išvykti ir įgyti patirties kitose šalyse užgimė jau seniai, tačiau dabar viską komplikuoja reikiama pinigų suma kelionei. Ši svajonė nėra pigi, todėl prašau Jūsų pagalbos ją išpildant. Kiekvienas euras yra labai svarbus“, – sakė ji.

Norintys padėti Gretai gali kreiptis el. paštu delfi@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1092)