„Labai pavargau. Iš vieno š į kitą š“, – po partijos būstinėje atliktų kratų žurnalistams teigė Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis. „Galima pagirt už tokį atvirą situacijos aprašymą „iš vieno š į kitą š“. Na, tiesiog nuostabu, – Delfi laidoje „Jūs rimtai?“ kalbėjo A. Užkalnis. – Geriau ir lakoniškiau nepasakysi. Čia kaip iš labai geros laikraščio antraštės.“

„Kai patys aukšti partijos nariai, vadovai, didelės figūros ir pripažįsta, kokioje situacijoje yra ir jau bėga, pasitraukia iš politikos, nes faktiškai pasitraukia ir iš partijos, tai paprastai tokia politinė jėga ateities tikrai neturi“, – kalbėjo A. Užkalnis.

Kilus skandalui Viktoras Uspaskichas sustabdė narystę partijoje, o Ieva Kačinskaitė-Urbonienė nusprendė pasitraukti iš partijos, o pasibaigus Seimo kadencijai ir baigti politinę karjerą. „Paskutinis lašas buvo sprendimas dalyvauti Europos parlamento rinkimuose tebevykstant tyrimui, kurio detalės partijai vis dar nėra žinomos“, – teigė I. Kačinskaitė-Urbonienė. Tai, kad Darbo partija vis tik dalyvaus Europos Parlamento rinkimuose, patvirtino ir A. Mazuronis.

Andrius Užkalnis

„Darbo partija kaip toks keistas, absurdiškas darinys, kuris gyveno visą laiką kažkokiais skandalais, suktybėmis, kaltinimais ir viskuo kitu. Ar tu gali prisiminti ką nors teigiamo apie Darbo partiją? Aš, pavyzdžiui, negaliu per visą apžvalgininko patirtį,“ – kalbėjo A. Užkalnis.

Laidoje „Jūs rimtai?“ savaitės naujienas apžvelgęs A. Užkalnis įvertino ir sutrumpėjusį kandidatų į prezidentus sąrašą, nes ne visi surinko būtiną minimalų parašų skaičių. Šio rinkiminio barjero neperžengė buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, save išsikėlęs Arūnas Rimkus ir Gintautas Kniukšta.

Apie galimus pokyčius kandidatų sąraše penktadienio rytą „Žinių radijui“ kalbėjo ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis. Jo teigimu, „valstiečiai“ gali persigalvoti dėl kandidato prezidentiniuose rinkimuose ir kelti ne partietį Aurelijų Verygą, o remti advokato Igno Vėgėlės kandidatūrą. Tokius galimus pokyčius penktadienį feisbuke įvardijo ir tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas. O penktadienio popietę tai buvo patvirtinta: A. Veryga traukiasi, o LVŽS parems I. Vėgėlės kandidatūrą.

Andrius Užkalnis

Dar prieš išgirsdamas oficialų pareiškimą A. Užkalnis laidoje kalbėjo, kad tai jo nė kiek nenustebintų. „Čia tiek pat mane nustebintų, kiek po penktadienio ateinantis šeštadienis. Visi, kas matė Verygos rinkiminius tik tok'us, tai tikriausiai pasakytų, kad vien už juos jis turėtų pasitraukti ir daugiau nelįsti į tokius dalykus. O kad „valstiečiai“ parems Igną Vėgėlę, tai irgi absoliučiai nieko nuostabaus.

Juo labiau, kad aš pakviesčiau visus pasižiūrėti ir atkreipti dėmesį, kaip gana sparčiai Ignas Vėgėlė tapo iš tokio, na, gal sakykim, iš tokio marginalinio, tokio protesto kandidato arba siejamo su tokiais spalvingais patvoriniais, antiskiepiniais ir panašiais judėjimais, kaip jis mums visiems stebint tapo visišku mainstream'u“, – kalbėjo A. Užkalnis.

Apžvalgininkas dalijosi įžvalgomis, kuo skiriasi kandidato komunikacija. „Jeigu mes žiūrėsim į jo komunikaciją, tai iš tikrųjų jis nebe, beveik nebedirba su tais ekstremaliais marginaliniais savo rinkėjais, kuriuos mes visada įsivaizdavome kaip jo žmones, jis dabar toks... Jis kalba tiems abejojantiems žmonėms, kurie visai gali jį paremti“, – svarstė apžvalgininkas.

Andrius Užkalnis

Rinkimai bus įdomūs, sako A. Užkalnis. „Kai šalyje yra pakankamai nedidelis įėjimo barjeras, kai gali ateiti ir iš tikrųjų pareikšti politines ambicijas labai įvairūs žmonės. Be ypatingai didelių komandų, be ypatingai didelio kažkokio labai profesionalaus palaikymo, – kalbėjo A. Užkalnis. – Iš kai kurių pasisakymų čia mes jau matėm, kad, atrodo, ne visi kandidatai turi ir pakankamai gerus viešųjų ryšių specialistus. Arba ten kur nors konsultacijas perkasi internetuose. Arba dar kur nors.“

Apžvalgininko teigimu, kai rinkiminėje kovoje yra nepakankamai disciplinuotų kandidatų, visada būna įdomu.

Delfi laidoje „Jūs rimtai?“ kiekvieną penktadienį aptariamos svarbiausios savaitės naujienos. Visą pokalbį kviečiame žiūrėti laidoje „Jūs rimtai?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)