Ši informacija buvo atskleista specialiame filme apie Baltarusijos teritorijoje išaiškintus šnipus, kuris buvo parodytas televizijos kanalu „Belarus 1“, skelbia nashaniva.com.

„Prieš pusę metų sulaikė Andrejų Kobelį. Jis 10 metų buvo Lietuvoje veikiančios sanatorijos „Belorus“ vyr. gydytojas, paskui tas pačias pareigas ėjo Sočyje, o vėliau vadovavo Respublikinio mokslinio-praktinio centro skyriui Minske.

Baltarusijos žiniasklaida skelbia, neva „lietuviai jį šantažavo pagal visas taisykles: grasino baudžiamąja byla už machinacijas su žemės sklypu ir lėšų pasisavinimą rekonstruojant sanatoriją.

„ Taip pat žadėjo iš A. Kobelio ir jo šeimos narių atimti leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, o į sūnaus automobilį įdėti narkotikų“, – teigiama siužete.

Neva A. Kobelis neatlaikė spaudimo ir pasirašė įsipareigojimą bendradarbiauti, rinko ir perdavė duomenis apie baltarusius, kurie ilsėjosi sanatorijose, įskaitant informaciją apie Aliaksandro Lukašenkos rezidenciją Sočyje, kuri stovi sanatorijos teritorijoje. Už šią informaciją gavo keleto šimtų eurų atlygį.

Pranešama, kad A. Kobelis buvo sulaikytas pagal straipsnį „valstybės išdavimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją