„Atsižvelgiant į šias bei kitas aplinkybes, Lietuvos Respublikos piliečių kelionės į Baltarusiją ir Rusiją, ignoruojant Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijas, kelia grėsmę jų pačių saugumui, sveikatai ir gyvybei“, – skelbia URM.

„Padėtis nuolat keičiasi, todėl šalyse esančius piliečius prašome būti budriais viešose vietose, vengti masinių renginių, nuolat sekti Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos skelbiamą informaciją“, – informuoja ministerija.

Pranešama, kad rekomendacijos skelbiamos vadovaujantis užsienio šalies kompetentingų institucijų pateikta oficialia informacija. URM neteikia išaiškinimų dėl šalies nustatytų reikalavimų.

URM pažymi, kad šiuo metu Europos Sąjungos šalių oro erdvė Baltarusijos ir Rusijos lėktuvams yra uždrausta.

URM pažymi, kad sąlygos ir saugumo situacija užsienio valstybėse bet kuriuo metu gali radikaliai pasikeisti, todėl pataria užsiregistruoti Užsienio reikalų ministerijos kelionių registracijos sistemoje bei parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus apie padėtį užsienio šalyje.

„Dėl papildomos informacijos rekomenduojame kreiptis į tos šalies diplomatinę atstovybę ar konsulinę įstaigą“, – rašoma ministerijos pranešime.

Lietuvos piliečiai pirminę konsultaciją skubios konsulinės pagalbos klausimais Lietuvos atstovybių ne darbo laiku gali gauti Užsienio reikalų ministerijos bendruoju telefonu +370 5 236 2444 ir el. paštu pilieciai@urm.lt.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)