„Asmenys, norintys kreiptis dėl prieglobsčio Lietuvoje tai padaryti gali teisėtu būdu. Numatyta ir prašymų suteikti prieglobstį pateikimo Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro nurodytose Lietuvos Respublikos diplomatinėse atstovybėse ir konsulinėse įstaigose tvarka. Šiuo metu ambasadoje Minske yra gauti 2 prieglobsčio prašymai“, – Eltai teigė Vytautė Šmaižyė-Kuliešienė.

Per praėjusią parą, nuo trečiadienio vidurnakčio iki ketvirtadienio, pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos neleido įeiti 79 migrantams. Įleistų į Lietuvą neteisėtų migrantų trečiadienį nebuvo. Antradienį iš Baltarusijos buvo neįleisti 55 migrantai, pirmadienį – 149, sekmadienį – 49, šeštadienį - 91, penktadienį - 35, ketvirtadienį – 55.

Jau sutemus trečiadienį vakare ties Lazdijų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje nuaidėjo šūvis, o po poros valandų ties tuo pačiu rajonu iššauta dar kartą. Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)