KUL pernai sausį buvo įsteigta sujungus tris uostamiestyje veikusias ligonines: Jūrininkų, Palangos reabilitacijos ir Klaipėdos universitetinę.

„Aš visada žinojau, kad tai nėra gera situacija, bet ta situacija, kurią radau, buvo gerokai blogesnė, negu galvojau“, – po pirmųjų trijų mėnesių KUL vadovo kėdėje sakė iš Jungtinės Karalystės sugrįžęs kardiologas Audrius Šimaitis.

„Radome įdomią situaciją, kad 2015 metais buvo pasirašyta sutartis su kompanija „Nortal“ dėl ligoninės informacinės sistemos vystymo. Kompanija po kelerių metų bankrutavo, bet ji paliko programos vystymo kodus. Šitų kodų niekas niekur negalėjo rasti“, – pavyzdį pateikė jis.

Prieš pat pabaigą – milžiniškas algų šuolis


Apie būsimą gydymo įstaigų jungimą buvo žinoma dar 2022-ųjų pradžioje, iš audito matyti, kad tai galėjo lemti kai kuriuos Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovybės sprendimus.

Auditoriai suskaičiavo, kad 2022 metų sausio-spalio mėnesiais etatinio darbo užmokesčio priskaitymų vidurkis įstaigoje siekė daugiau kaip 1,9 mln. eurų, o gruodį jis pasiekė beveik 3 mln. eurų.

Tikrintojai aptiko ir tokių atvejų, kai atlyginimai augo net 52 proc.

„Darbo užmokesčio dydis yra labai svarbus siekiant užtikrinti darbuotojų motyvaciją, tačiau sprendimas atlikti tokį reikšmingą kėlimą darbuotojams prieš užbaigiant reorganizavimą kelia abejonių dėl jo pagrįstumo“, – teigia audito autoriai.

Dokumente pažymima, kad toks veiksmas lėmė papildomas sąnaudas ir stipriai išaugusias išeitines išmokas darbuotojams, kurie išėjo dėl reorganizavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)