Po savotiškos pauzės, susijusios su skandalu, kuriame dalyvavo vienas iš Ukrainos prezidento Petro Porošenkos bloko lyderių Igoris Kononenka, dėl kurio A. Abromavičius nusprendė trauktis iš posto, dabar vis dėlto jis grįžta ir toliau eis šias pareigas.

Primenama, kad vasario mėn. pradžioje Ukrainos ekonominės plėtros ir prekybos ministras A. Abromavičius apkaltino vieną iš P. Porošenkos bloko lyderių I. Kononenką mėginimu daryti spaudimą jo vadovaujamai ministerijai ir informavo atsistatydinantis. Ši situacija patraukė Kovos su korupcija biuro dėmesį ir šiuo metu atliekamas atitinkamas tyrimas.

Anksčiau A. Abromavičius, skirtingai nuo savo kolegų Jurijaus Steco, Aleksejaus Pavlenkos, Andrejaus Pivovarskio ir Aleksandro Kvitašvili, anksčiau pateikto pareiškimo dėl atsistatydinimo neatšaukė ir patikino ketinantis eiti iki galo.

Inforesist.org taip pat praneša, kad kovo 18 d. Ukrainos infrastruktūros ministras Andrejus Pivovarskis išvyksta atostogų, po kurių jau nebegrįš į savo postą. Taigi A. Pivovarskis ketina įgyvendinti anksčiau priimtą sprendimą dėl atsistatydinimo. Tiesa, kol kas oficialaus pranešimo skelbti neketinama, kol situacija dėl vyriausybės nėra aiški, rašo

„Kol kas jis tik išeina atostogų, tačiau po to jau į darbą jis nebegrįš“, -
informavo šaltinis.