Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė antradienį Žinių radijui patvirtino, kad yra žinoma, jog A. Abromavičiui siūlomas infrastruktūros ministro postas, tačiau ji pabrėžė, kad tai nebūtų Lietuvos deleguojamas žmogus.

„Faktas yra žinomas, tačiau faktas dar yra neįvykęs, nes Ukrainos Vyriausybė nėra priėmusi sprendimo. Reikia pastebėti, kad taip įvertinami žmogaus asmeniniai pasiekimai, bet jis nebus deleguotas Lietuvos Vyriausybės ar Lietuvos institucijos. Šiuo metu mes turime kitus žmones, kurie yra deleguoti ir dirba įvairiose Ukrainos institucijose, tarp jų - ir buvęs prezidentės patarėjas ekonomikai Nerijus Udrėnas. Jis dirba taip pat vienoje iš ministerijų, kuri atsakinga už ekonomines reformas“, - aiškino J. Neliupšienė.

Anot patarėjos, į Ukrainos Vyriausybę bandoma įtraukti ne tik Lietuvos, bet ir kitų užsienio valstybių piliečius.

Partijos „Petro Porošenkos blokas“ pirmininko Jurijaus Lucenkos atstovė spaudai Larisa Sargan BNS teigė, kad A.Abromavičius yra vienintelis partijos kandidatas į ekonomikos ministro postą.
„Mūsų partija siūlo A.Abromavičių ekonomikos ministru. Negalima sakyti, kad pas mus yra paskirstymas kvotomis, bet, pagal į parlamentą patekusių partijos narių kiekį, nuspręsta, kad mūsų partija kels kandidatūras 8 ministerijose. Manome, kad jis (A.Abromavičius - BNS) vertas šio posto“, - teigė L.Sargan.

A. Abromavičius yra turto ir vertybinių popierių valdymu užsiimančios kompanijos „East Capital“ partneris.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka praėjusią savaitę parlamente pareiškė, kad reikėtų pakeisti šalies teisinę bazę, jog pareigas valstybės institucijose, taip pat ir Vyriausybėje, galėtų eiti užsieniečiai.