Ukrainoje žuvusių „Vagner“ samdinių gretas papildė lietuvių kilmės kaliningradietis, kuris į frontą nusprendė vykti patekęs už grotų. Po mirties jis apdovanotas medaliu „Už drąsą“.

Duomenis apie Rusijos kariuomenės nuostolius skelbiantis tinklaraštininkas „Necro Mancer“ savo Twitter paskyroje nurodo, jog B. Adomaitis 2022 metų gegužę buvo vieneriems metams pasiųstas už grotų, nes vairavo girtas. Lietuvių kilmės kaliningradietis prieš tai buvo du kartus teistas už prekybą narkotikais.

2011 metais Kaliningrado teismas jam skyrė 4 metus laisvės atėmimo bausmę griežto režimo pataisos darbų kolonijoje, į laisvę jis išėjo anksčiau laiko, 2014 metais.

2017 metais narkotikų prekeivis B. Adomaitis teismo vėl įkliuvo, buvo pripažintas kaltu, jam skirta 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o į laisvę jis išėjo 2021 metų kovo mėnesį.


Laisvėje jis ilgai neužsibuvo. 2022 metų sausio 29 naktį Gusevo mieste įkliuvo policijos pareigūnams, kai girtutėlis vairavo automobilį „Mercedes – Benz“. Alkoholio matuoklis parodė, kad iškvėptame ore elito alkoholio koncentracija siekia 0,558 miligramus litrui, kas 3,5 kartų viršija Rusijoje leistiną normą.

Už šį poelgį 2022 metų gegužės 19 dieną Kaliningrado srities Gusevo miesto teismas B. Adomaičiui skyrė 1 metų laisvės atėmimo bausmę griežto režimo pataisos darbų kolonijoje ir dviem metams atėmė teisę vairuoti.

Norėdamas anksčiau laiko išeiti į laisvę B. Adomaitis sudarė sutartį su grupuote „Vagner“ ir išvyko į Ukrainą.

Tinklaraštininkas „Necro Mancer“ savo Twitter paskyroje pasidalino Kaliningradui skirto propagandinio kanalo „Rossija 1“ ekranvaizdžiu, kuriame užfiksuotas paminklas B. Adomaičiui.

Patikslinus duomenis paaiškėjo, jog tai nėra lietuvių kilmės „Vagner“ samdinio palaidojimo vieta, bet vadinama „šlovės alėja“, Černiachovsko mieste neseniai įrengtas memorialas čia gyvenusiems ir Ukrainoje žuvusiems rusų kariams.

Paminklo lentoje skelbiama, jog B. Adomaitis gimė 1992 metų lapkričio 2 dieną, o žuvo – 2022 metų gruodžio 4 dieną. Nurodoma, kad lietuvių kilmės kaliningradietis mirė turėdamas eilinio laipsnį, o po mirties apdovanotas medaliu „Už drąsą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)