Gali subyrėti visa Europos geopolitika


Apklausos jau rodo, kad Donaldo trumpo pozicijos po mažiau nei metų vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose stiprėja. Todėl jau kyla natūralus klausimas, ar Lietuva dirba su D. Trumpo komanda, kaip tai daro Vengrija, kitos šalys.

„Yra grupelė žmonių Lietuvoje, kurie būna Amerikoje, kalbasi Amerikoje, žinoma, su abiem pusėmis, tai yra svarbu, kas yra daroma, bet tai nepakankama. Ir čia turbūt nėra pakankama net Lietuvos pastangų, turėtų būti jau didesnė ne tik regiono, bet ir pačios ES kažkokios pastangos. Žinau sprendimą, kaip reikėtų išspręsti šią situaciją dėl JAV paramos Ukrainai, tai ne mano pasiūlymas, bet jis skamba logiškai. Šiuo metu ES atrodo gana bejėgiškai, beviltiškai visoje šitoje situacijoje, ne mažiau nei JAV. Tačiau ES turi pinigų, ji galėtų tiesiog užmiršti, kad reikia pirkti ginklus tik iš Prancūzijos ir Vokietijos, reikėtų skirti kokį 40-50 mlrd. eurų per metus ir nupirkti iš Amerikos ginklų Ukrainai. 

Ir išsispręstų visos problemos, ir Trumpo problemos išsispręstų, jis būtų patenkintas, nes jis visada kalba apie pinigus. Tokia realybė. Bet čia mūsų problema, kadangi yra ta strateginė autonomija industrijos, manome, kad turime vystyti pramonę dabar, Ukraina kariauja, o mes pramonę vystome, kad būtų ES produktas. Tai gal nereikėtų šiandien apie tai kalbėti, o išskirti tuos pinigus nupirkti Ukrainai ginklų ir bent jau nepralaimėti“, – pasiūlymą įvardijo A. Januška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)