Pasak T. Venclovos, kraštutinumai visada blogai. Žmonijai naudos nedavė nei kraštutinė kairė su komunizmu, maoizmu, anarchizmu, nei kraštutinė dešinė – neonacizmas, fašizmas, kraštutinis ekstremistinis nacionalizmas ir panašiai.

T. Venclovos manymu, Lietuvoje yra ir viena, ir kita. Tačiau, mano jis, kraštutinė kairė ir jai atstovaujantis Algirdas Paleckis nėra pavojinga – to visi jau ne taip seniai atsikandę ir žino, kuo tai gresia.

„O kraštutinės dešinės atsikandę gerokai seniau ir kaip reikiant nežino, kuo tas gresia. Mano manymu, tai grėsmingiau, kadangi tai gali patraukti daug daugiau žmonių. Nesakau, kad juos reikia drausti, naikinti, bet reikia bent jau prieš tai griežtai pasisakyti. Jeigu koks seimūnas palaiko eiseną Gedimino prospektu, kurioje kelia abejotinus šūkius, man toks seimūnas negali būti simpatingas“, – trečiadienį Vytauto Didžiojo universitete bendraudamas su žurnalistais sakė T. Venclova.

DELFI primena, kad Lietuvoje jau tradicija tapo Kovo 11-osios nacionalistų eitynės. Jose ne kartą skanduoti šūkiai „Lietuva – lietuviams“ bei panašūs. Ši akcija prieš keletą metų yra sulaukusi užsienio šalių ambasadorių pasipiktinimo. Jose yra dalyvavęs valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų parlamentaras Kazimieras Uoka. Tiesa, vėliau konservatoriai pasmerkė tokiu būdu propaguojamą patriotizmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (753)