„Lieka dvi galimybės“

Visuomenininko Andriaus Tapino nuo pat 2023 metų pradžios viešinami galimi lėšų pasisavinimo atvejai šalies savivaldybėse gegužės mėnesį palietė ir dabartinės Vyriausybės ministrus.

Dieną prieš G. Landsbergio spaudos konferenciją, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pranešė įteikusi premjerei prašymą pasitraukti iš einamų pareigų.

Tuo pačiu keliu kiek anksčiau tą pačią dieną pasekė ir prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis, kuris, kaip ir J. Šiugždinienė, buvo Kauno miesto tarybos narys. Šalies vadovas jo prašymą tenkino ir tuomet teigė, jog politikai turėtų pasekti P. Mačiulio keliu.

J. Šiugždinienė savo išlaidų pagrįsti čekiais negalėjo, tačiau paviešino Kauno savivaldybei pateiktas ataskaitas. Tai neišsklaidė abejonių nei opozicijai, nei daliai valdančiosios koalicijos atstovų. Klausimai kelti ne tik dėl J. Šiugždinienės, bet ir dėl kultūros ministro Simono Kairio bei finansų ministrės Gintarės Skaistės. Pastarieji du ministrai Vyriausybėje dirba iki šiol.

G. Landsbergis minėtoje spaudos konferencijoje gegužės 19 dieną teigė, jog iškelti itin aukšti skaidrumo standartai yra praktiškai nepasiekiami.

Kalbėdamas apie tai, kad lieka dvi galimybės: linčo teismas – vieno žmogaus atleidimas vardan visuomenės ramybės arba sistemos perkrovimas, G. Landsbergis ir pasiūlė išankstinių Seimo rinkimų idėją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)