Šįvakar 18 val. Sirvydo skvere priešais Prancūzijos ambasadą renkasi visi norintys pagerbti teroro aktų Paryžiuje aukas. Negalintys atvykti į palaikymo vietą, tiesioginę transliaciją galėsite stebėti DELFI TV. Žmonės jau dabar pradėjo nešti žvakes ir gėles prie Prancūzijos ambasados Vilniuje.

Kauniečiai žvakę uždegti kviečiami 16 val. prie R. Schuman Centro (Gedimino g. 43, Kaunas).

Eifelio bokšto šviesoms užgesus, pasaulis nelieka abejingas ir apšviečia didžiausius objektus ir simbolius Prancūzijos vėliavos spalvomis.

Pasaulis palaiko Prancūziją

Vilnius taip pat prisideda prie pasaulinės palaikymo akcijos. Trijų kryžių kalnas 20 val. užsidegs Prancūzijos vėliavos spalvomis ir tylos minute bus pagerbtos terorizmo aukos.

Vilnius prisijungia prie pasaulinės solidarumo su Prancūzija akcijos

Vilnius solidarizuojasi su teroristinio išpuolio Prancūzijoje aukomis: šeštadienį paminklas ant sostinės Trijų kryžių kalno trims paroms buvo apšviestas Prancūzijos vėliavos spalvomis – mėlyna, balta bei raudona.

Trijų kryžių paminklą vilniečiai visuomet suvokė kaip savo tapatybės ir pasipriešinimo simbolį.

Sovietmečiu paminklas buvo susprogdintas, tačiau 1989 metais Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyva atstatytas.

Prancūzijos vėliavos spalvomis nušvito ir daugiau žymių pasaulio objektų – Eifelio bokštas, Rio de Žaneiro Kristaus statula, Sidnėjaus operos rūmai ir kiti.

Reaguodama į lapkričio 13 d. išpuolius Paryžiuje, Lietuvos ambasada Prancūzijoje skelbia budintį telefoną pasiteiravimui: 00 33 6 75 04 15 01.

Palaikymo akcija plinta ir socialiniuose tinkluose. Užuojautą Prancūzijai reiškiantys internautai savo įrašus žymi bendra žyme #Prayforparis. Plinta ir specialiai dekoruotas „Peace“ ženklas, kurio viduryje – Eifelio bokštas.

Taip pat „Facebook“ atsirado galimybė savo profilio nuotrauką nuspalvinti Prancūzijos vėliavos spalvomis. Kaip tai padaryti? Eikite čia, spauskite mygtuką.

Nepalaužiamieji

Nors iš pažiūros Paryžių ir visą likusį pasaulį sukaustė baimė, iš politikos lyderių lūpų sklinda pagrindinė žinutė – reikia išlikti vieningiems ir neparodyti, kad šie išpuoliai Europą įbaugino bei parklupdė.

Apie prancūzų tautos vieningumą ir stiprumą byloja ir vaizdo įrašas, kuriame galima išvysti po teroro išpuolio stadione metro judančių žmonių minią, dainuojančią Prancūzijos nacionalinį himną „Marseillaise“.

Paris attacks: Thousands sing national anthem during stadium e...

Thousands of people sing French national anthem during Paris stadium evacuation.Posted by Mashable on 2015 m. lapkričio 13 d.

Socialiniuose tinkluose jaučiamas stiprus žmonių susivienijimas, žmonės Prancūzijoje išlieka stiprūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (878)