Chemijos egzaminas vienas iš dviejų egzaminų, kuriuos laikyti šiemet pasirinko daugiau abiturientų.

Chemijos egzaminą sudaro klausimai su pasirenkamaisiais atsakymais, trumpojo atsakymo ir struktūriniai klausimai. 40 proc. egzamino taškų atitinka bendrąjį chemijos kursą, 60 proc. – išplėstinį.

Chemijos valstybinio brandos egzaminą praėjusiais metais laikė 919 moksleiviai. Egzaminą 2022-aisiais išlaikė 96,19 proc. kandidatų, o 2021 metais – 94,5 proc.

Aukščiausią įvertinimą praėjusiais metais pasiekė 1,96 proc. laikiusiųjų, o 2021-aisiais – 1,6 proc. abiturientų.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija prasidėjo birželio 5 dieną lietuvių kalbos ir literatūros mokykliniu ir valstybiniu brandos egzaminu. Ji baigsis birželio 27 d. muzikologijos mokykliniu egzaminu.

Egzaminų sesijos rezultatus planuojama paskelbti iki liepos 13 d.

Pakartotinė brandos egzaminų sesija vyks birželio 28 d. – liepos 13 d. Jos rezultatai bus paskelbti ne vėliau kaip iki liepos 17 d.

Norintys gauti brandos atestatą turi išlaikyti 2 brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieno dalyko brandos egzaminą arba atlikti brandos darbą. Iš viso moksleiviai gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip 7 brandos egzaminus. Laikyti maksimalų brandos egzaminų skaičių šiais metais pasirinko 0,26 proc. kandidatų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją