Neeilinis Trakų rajono tarybos posėdis šaukiamas penktadienį.

Jame planuojama atleisti iš pareigų vicemerą liberalcentristą (LiCS) Žydrūną Lenkauską ir į jo vietą išrinkti naują mero pavaduotoją. Postą turėtų užimti „Tvarkos ir teisingumo“ atstovė Irena Kalkienė.

Taip pat planuojama paskirti naują administracijos direktorių. Vietoje Seiman išrinkto Jono Liesiaus turėtų būti paskirta direktoriaus pavaduotoja Irena Narkevič. Jos pavaduotojas bus renkamas iš Darbo partijos (DP) pasiūlytų kandidatų.

Permainas Trakų rajono valdžios viršūnėse lėmė taryboje susiformavusi nauja dauguma.

Valdžioje liko mero E. Malūko Naujosios sąjungos (NS) frakcija ir Lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai.

Buvusius jų partnerius liberalcentristus (LiCS), konservatorius (TS-LKD) ir socialdemokratus (LSDP) keičia „Fronto“ partijos atstovai, darbiečiai (DP) ir „tvarkiečiai“ (TT).

Be to, Trakų rajono savivaldybėje planuojama įsteigti keturias mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybes: mero patarėjo, dviejų padėjėjų ir atsakingojo tarybos sekretoriaus.

Trakų rajono meras E. Malūkas DELFI antradienį nekomentavo permainų savivaldybėje: „Penktadienį viską sužinosite“.

„Krizė Lietuvoje prasideda nuo Trakų rajono“, - taip situaciją įvertino iš vicemero posto verčiamas Ž. Lenkauskas.

DELFI primena, jog šiemet pavasarį korupcijos skandalo sukrėstoje Trakų rajono savivaldybėje buvo perrinktas meras: NS atstovą Vytautą Petkevičių pakeitė jo bendrapartietis rašytojas E. Malūkas.

Naujosios sąjungos frakcija Trakų rajono taryboje turi vos tris narius.