Kasdien vilties, kad vyras grįš į gyvenimą, vis mažiau, teigia vilnietė Rūta Jakovleva. Ji teigia, kad vis dar negali patikėti tuo, kas įvyko.

„Išėjo į darbą sveikas, gyvas. Grįžo iš darbo į šitą įstaigą“, – pasakojo vilnietė.

Moteris tiksliai atsimena lapkričio 26-osios vakarą, kai po darbo namo autobusu važiuojančiam vyrui ji paskambino telefonu. „Norėjau dar kažką pasakyti, pasakė: žiauriai, žiauriai galvą skauda man. Ir viskas, jis atsijungė. Šurmulys, žmonės, kažkas, – pasakojo moteris ir teigė, kad supratusi, jog kažkas nutiko, vis bandė vėl prisiskambinti vyrui, tačiau ilgai pastangos buvo bergždžios, kol telefonu atsiliepė jauna mergina. – Pasakė: jis guli be gyvybės ženklų. Pasakiau: neškite jūs tą ragelį vairuotojui.“

Moteris LNK žinioms pasakojo, kad paklausė vairuotojo, kur jis šiuo metu yra, pasakė, kad Naujininkuose. „Jis, pasirodo, važiavo Fabijoniškių link. Fabijoniškių žiede neapsidairė, kad žmogus komos būsenos guli, nepriėjo, jokios pagalbos nesuteikė“, – pasakojo vilnietė Rūta.

Moteris spėja, kad susmukęs jos vyras be sąmonės autobusu važinėjo ilgiau nei valandą.

„Nejau nesimato, kad žmogus – be gyvybės ženklų. Visi žmonės su telefonais, nejau nė vienas negalėjo iškviesti greitosios?“ – klausė į komą panirusio vyro žmona.

Medikai 46-erių vyrui nustatė plyšusią aneurizmą. Rūta svarsto, kad jei pagalba būtų buvus suteikta greitai, gal vyro būklė dabar nebūtų tokia sunki. Tas kelias lapkričio 26-osios valandas ji su artimaisiais išnarstė po minutę, tačiau atsakymų taip ir nerado.

Šeimos draugas Marius svarstė, kad paskutinėje stotelėje vairuotojas turėtų apžiūrėti autobusą. „Tie patys benamiai, tie patys normalūs keleiviai būna prisnūsta. Išgėrę ar neišgėrę. Bet tu prieik, pajudink tą žmogų, pažiūrėk, jis gyvas ar negyvas. Kaip taip galima nežiūrėti į žmones?“ – piktinosi šeimos draugas.

„Vilniaus viešojo transporto“ atstovai apgailestauja, kad autobusas, kuriuo važiavo vyras, senos kartos, todėl kameros, galėjusios fiksuoti įvykius ir padėti atkurti istoriją, nebuvo, tačiau tos dienos nelaimė užfiksuota vairuotojo ataskaitoje. „Vairuotojas savo kelionės lape yra pažymėjęs, kad yra kviesta greitoji medicinos pagalba, tačiau kadangi ne jis kvietė ir nutraukti maršruto dėl to neprireikė, tai kažkokių papildomų dokumentų jam nereikėjo pildyti, – LNK žinioms kalbėjo „Vilniaus viešojo transporto“ atstovė Lina Nuobarienė. – Jis tiesiog perdavė keleivį medikams ir toliau tęsė savo maršrutą.

Įmonės atstovė tikina, kad tądien autobusą vairavęs vairuotojas – patyręs, autobusų parke vyras dirba jau keturis dešimtmečius. Vairuotojas ne kartą skatintas už gerą darbą, taip pat apmokytas suteikti pirmąją pagalbą. Aiškėja, kad pritaikyti turimas žinias ir padėti keleiviui vairuotojui greičiausiai sutrukdė subjuręs oras.

„Tą dieną fiksuojame pakankamai slidžią kelio dangą ir ne vieną vėlavimą. Pagal turimus duomenis matome, kad šis autobusas vėlavo trisdešimt minučių. Dėl to galinėje stotelėje vairuotojas neturėjo galimybės sustoti, turėti įprastą pertrauką, apžiūrėti saloną. Jis, bandydamas išlyginti vėlavimą, tęsė maršrutą“, – teigė „Vilniaus viešojo transporto“ atstovė.

Įmonė teigia, kad dar aiškinsis lapkričio 26-osios įvykio detales. Į komą panirusio vyro šeima gali tikėtis kompensacijos, mat visi autobusų keleiviai yra apdrausti, tačiau teks įrodyti, kad vyras susižeidė autobuse.

Įvykio aplinkybes aiškinsis ir greitosios pagalbos stoties darbuotojai. Iki šiol neaišku, kodėl nutikus įvykiui viename miesto gale, greitoji kviesta į visai kitą miesto pusę.

Įvykio aplinkybes aiškinasi ir policija.