Kai 2019 metais Seimo kanceliarija paskelbė apie saldainių pirkimą, kuriam planuota išleisti iki 180 tūkst. Eur, tai feisbuke sukritikavo dainininkas Marijus Mikutavičius.

Seimo kanceliarijos duomenimis, šokolado ir saldainių rinkiniams 2021 metais buvo išleista 70 582 Eur, 2022 metais – 84 840 Eur, 2023 metais – 74 565 Eur.

Šių metų rugpjūčio 29 dieną Seimo kanceliarija ir bendrovė „AJ šokoladas“ sudarė 100 tūkst. Eur vertės metus galiosiančią sutartį dėl šokolado plytelių ir šokoladinių saldainių rinkinių su logotipu įsigijimo. Sutarta, kad saldumynai bus perkami pagal poreikį, neviršijant sutarties vertės. Dabar šokolado ir saldainių rinkinių įsigyta už 89 407 Eur.

Paklausta apie pirkinį, Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro vedėja Justė Radzevičiūtė-Laugalienė teigė, jog saldumynai reikalingi Seimo narių reprezentacinėms reikmėms.

„Seimo kanceliarija centralizuotai įsigyja Seimo reprezentacinėms reikmėms reikalingas prekes, kurios naudojamos oficialių tarptautinių susitikimų, vizitų metu, Seimo narių susitikimuose su gyventojais, renginių dalyviams Seimo rūmuose, lankytojams ir svečiams. Tarp tokių prekių yra ir šokolado, saldainių rinkiniai.

Šios prekės įsigyjamos viešojo konkurso būdu įvertinus jų poreikį ir rinkos kainas. Seimo nariai minėtas prekes gauna iš sandėlio ir atsiskaito už jas iš lėšų, skirtų išlaidoms, susijusioms su parlamentine veikla“, – Delfi komentavo Seimo kanceliarijos atstovė.

Saldumynams pirkti skiriama lėšų suma, pasak jos, nustatoma atsižvelgus į poreikį, tai yra, į paskutinių metų vartojimą ir rinkos kainas, kadangi šokoladas ir saldainių rinkiniai įsigyjami viešojo konkurso būdu.

„Pagal sudarytą sutartį su tiekėju atsiskaitoma už faktiškai įsigytas prekes“, – pridūrė J. Radzevičiūtė-Laugalienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)