Priešingai – anot jo, LLRA-KŠS gretos auga, o žiniasklaidoje vėl keliamą partijos ateities klausimą W. Tomaszewskis vadina „senų kotletų“ šildymu.

Apie tai, kad LLRA-KŠS palieka vis daugiau partijos narių pranešė naujienų portalas lrt.lt. Skelbiama, kad tiek buvę, tiek esami LLRA-KŠS atstovai tvirtino, kad partijoje „darosi vis blogiau ir blogiau“.

„Čia buvo gautas užsakymas pašildyti senus kotletus. Čia 1,5 metų senumo istorija, kai išėjo apie 8 žmones, o komentarų buvo labai daug“, – antradienį Eltai teigė W. Tomaszewskis.

„Pagrindinė tendencija tokia – į partiją įstoja žymiai daugiau žmonių negu išeina (…). Per pastaruosius pusę metų išėjo gal 3, gal 4 žmonės (...) o įstojo 100“, – pabrėžė politikas.

„Ten prirašyta tokių veikėjų, kurie išėjo prieš pusantrų metų, kada buvo pasisakymas mūsų parlamentarų (Z. Jedinskio pareiškimas, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES bei sukurti sąjungą su Rusija – ELTA). Tada buvo ta priežastis, prieš tai buvo kitokia“, – pažymėjo LLRA-KŠS lyderis.

Jis abejoja, ar viešai išsakyta kritika yra reali, mat, pasak jo, žiniasklaidoje pristatytos LLRA-KŠS narių nuomonės – anoniminės.

„Nesąmonių aš nekomentuoju. (…) Yra noras, kad aš, kiti komentuotų dirbtinai sukurtą kryptį, kad kalbėti – apie ką? Jei kažkas nori mušti su pagaliu, tai muša į galvą. Ir kad diskutuotume nežinia su kuo?“ – retorinį klausimą kėlė W. Tomaszewskis.

„Žmonės niekada nenori sakyt netiesos kažkur eteryje, nenori meluoti, kadangi kiti žmonės iš karto įvertins, kad jie meluoja. Dėl to ir kalba anonimai – galima rašyti bet ką, o, faktiškai, niekas negali įvertinti, kas šitą melą skleidžia“, – teigė LLRA-KŠS pirmininkas.

Pirmadienio vakarą naujienų portalas lrt.lt paskelbė, kad LLRA-KŠS gretas palieka vis daugiau partijos narių. Kaip pagrindines pasitraukimo iš partijos priežastis portalo kalbinti lenkų rinkimų akcijos nariai vardijo dialogo partijoje stoką ir tai, kad dalis partijos atstovų esą bijo W. Tomaszewskio.

Skelbiama, kad iš partijos jau išstojo eilė ilgamečių politikų – buvęs Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Albertas Narwojszas, buvusi Vilniaus rajono merės Marijos Rekst patarėja Beata Aleksandrowicz-Naniewicz, Vilniaus rajono savivaldybės Viešųjų ir tarptautinių ryšių departamento specialistė Katarzyna Sadowska-Narwojsz. Buvusios merės M. Rekst patarėja Milena Gečis LLRA-KŠS partijai niekada nepriklausė (pataisyta 19.05 val.)

W. Tomaszewskis LLRA-KŠS partijai vadovauja nuo 1999-ųjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)