„Mes esame vertybių partija. Mes vedame sąžiningą politiką. Mes esame prieš karus. Mes pirmi pasmerkėme karą Ukrainoje, kitos partijos tai padarė tikrai tik po mūsų“, – pirmadienį Eltai tvirtino W. Tomaszewskis.

Partijos pirmininkas pažymi, kad LLRA-KŠS rinkimams sugebėjo mobilizuoti jėgas, kurios anksčiau už šią partiją nebalsavo.

„Aišku, mes turime savo pastovių rinkėjų, kurie už mus visą laiką balsuoja. Bet mes turime ir naujų rinkėjų. Praėjus jau keturiems metams nuo paskutinių rinkimų, mūsų rinkėjų daug, deja, išėjo anapilin, nes kiekvienais metais miršta apie procentas ar pusantro procento palaikančių asmenų. Tai labai daug ir lygtais turėtų būti mažiau balsų. Tad išvada yra tai, kad nauji rinkėjai balsuoja už mūsų partija“, – aiškino jis.

W. Tomaszewskio teigimu, šis palaikymas yra kilęs iš LLRA-KŠS ilgalaikio darbo, padedant asmenims, kurie „negalintys pasirūpinti savimi“. Pasak jo, būtent tokie asmenys per šiuos rinkimus pasirinko balsuoti už partiją.

„Būtent mūsų savivaldybėse yra labai daug pasiekimų. Mes rūpinamės paprastu žmogumi, neįgaliaisiais ir kitais asmenimis, kurie patys negalintys pasirūpinti savimi. Dar 1990-aisiais, mes įsteigėme neįgaliųjų centrus, ko dar nebuvo Lietuvoje“, – tikino W. Tomaszewskis.

„Tai yra sąžininga politika ir rūpinimasis paprastu žmogumi. Ir žmonės mato mūsų šį įdirbį“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas.

Savivaldos rinkimuose sėkmė labiausiai šypsojosi Lietuvos socialdemokratų partijai – partija jau laimėjo mero postus 10 savivaldybių. Liberalų sąjūdis užsitikrino keturias merų pozicijas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai laimėjo mero postus poroje savivaldybių.

Iš 60 savivaldybių, 26-iose antrojo turo nebereikės – ten merai išrinkti pirmajame ture.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)