Iki šiol aktyviu viešajame gyvenime išliekantis ir tikru tvirtybės simboliu laikomas Prezidentas Valdas Adamkus iškart po MO muziejuje vykusios iškilmingos ceremonijos sakė, kad gautas apdovanojimas jam buvo netikėtas.

„Buvau nustebęs, nes nors ir bendrauju su „Delfi“, esu ne kartą buvęs redakcijoje bei davęs ne vieną interviu, tačiau tai turbūt pirmoji šventė, kuri mane čia atvedė naujomis aplinkybėmis.

Vertinu šio naujienų portalo darbą ir džiaugiuosi, kad išlaikote lietuvių visuomenę informuotą. Jūs sekate ir perduodate gyvenimą. (...) Atliekate didelį darbą Lietuvai ir linkiu, kad jis tęstųsi ir toliau“, – teigė V. Adamkus.

Šių metų Titanų laureatas ne tik sveikino naujienų portalą „Delfi“ 22–ojo gimtadienio proga, bet ir išsakė palinkėjimus visiems Lietuvos žmonėms.

„Linkiu, kad Lietuva užimtų savo vietą, kaip ir dabar dalyvaudama tarptautinėje bendruomenėje, bei būtų pilnateisė ir gerbiama jos narė, o Lietuvos žmonėms linkiu gerovės“, – drąsinančiai kalbėjo tvirtybės Titaną pelnęs Prezidentas V. Adamkus.

Du kartus Lietuvos Respublikos Prezidentu išrinktas Valdas Adamkus garsėja ne tik stiprybe ginant demokratines vertybes ir susitarimu bei pagarba kiekvienam žmogui, grindžiama politine veikla, bet ir aktyviu įsitraukimu į JAV lietuvių bendruomenės reikalus bei nuopelnais aplinkosaugos srityje.

Buvęs valstybės vadovas yra pagerbtas įvairių šalių aukščiausiais valstybiniais ordinais ir šalies bei tarptautinių organizacijų apdovanojimais. Tarp tokių išskirtinių įvertinimų – 2003 m. UNESCO skirtas Geros valios ambasadoriaus žinių visuomenei titulas, 2007 m. prestižiniuose „European Voice“ rinkimuose pelnytas „Metų europiečio“ vardas bei įvairių šalių universitetų suteiktas garbės daktaro laipsnis. Šiais metais Prezidentas V. Adamkus buvo paskelbtas ir Vilniaus miesto garbės piliečiu.

Primename, kad šiemet Titanų statulėlėmis iš viso buvo apdovanotos septynios išskirtinės asmenybės, nepaisant kliūčių parodžiusios ryžtą ir stiprybę. Tradiciškai Titanų apdovanojimai buvo įteikti pagal nominacijas, užkoduotas žodžio „Titanai“ raidėse. Šiemet apdovanojimų nominacijos buvo įvardijamos pagal žodžio „titanai“ raides: T reiškia tvirtybę, I – ištvermę, T – tvarumą, A – atmintį, N – nuoseklumą, A – atsidavimą ir I – iššūkį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)