Penktadienį įvažiuojant į Palangą Liepojos plentu poste ties oro uostu sustabdžius vieną automobilį ir patikrinus juo važiavusių keleivių dokumentus vienam jų buvo surašytas Administracinių nusižengimų protokolas. Keleivis negalėjo pagrįsti savo kelionės į Palangą tikslo.

Pasak pareigūnų, vairuotojas važiavo darbo reikalais ir kartu su juo vyko draugė. Kelionę Šv. Velykų išvakarėse moteris prisimins ilgam.

„Tačiau diduma vairuotojų yra Palangos gyventojai ir turi visus reikiamus dokumentus. Vieni grįžta namo iš darbų Kretingoje ar Klaipėdoje. Didžiausio įvažiuojančiųjų srauto tikimės vakarop. Kai nekilnojamojo turto Palangoje turinys vilniečiai po darbų atvažiuos į pajūrį“, – sakė Kretingos gatvėje budėję pareigūnai.

Dieną buvo tikrinami tiek į Palangą atvažiuojantieji, tiek iš jos išvažiuojantieji asmenys. Vairuotojai turėjo visus reikiamus dokumentus ir nė kiek nesipiktino vykstančia patikra.

Tačiau policija tikrina ne tik atvykstančius automobiliais, bet pasirinktinai stabdo ir keleivinius autobusus. Jei kuris nors keleivis negali pagrįsti kelionės tikslo, jis išlaipinamas, gaus administracinio nusižengimo protokolą ir artimiausiu reisu privalės grįžti į pradinį kelionės tašką.

Pareigūnai primena, kad „praslydę“ į kurortą asmenys dar negali būti garantuoti, kad nesusilauks baudos. Vaikštinėjančius žmones patikrinę policijos pareigūnai taip pat gali išrašyti protokolus.

Asmenų judėjimas tarp savivaldybių galios visą ilgąjį iki 2021 m. balandžio 6 d. 24:00 val. Lietuvos Respublikos teritorijoje ribojamas asmenų judėjimas tarp savivaldybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)