"Kategoriškai paneigiu "Litesko" atstovo Rimanto Germano tezę, kad energetikos sistemoje - viskas gerai, o dėl avarijos kalti nugyventi namai, - LŽ sakė Valstybinės energetikos inspekcijos viršininkas Vytautas Miškinis. - Nustatėme aštuonias rimtas priežastis, dėl kurių įvyko avarija - jeigu nors vienos jų nebūtų buvę, avarija nebūtų įvykusi".

Pasak V.Miškinio, tyrimą dėl avarijos centralizuoto šildymo sistemoje tiria ūkio ministro sudaryta komisija. Joje dirba Valstybinė energetikos inspekcija, Telšių savivaldybės ir "Litesko" atstovai. Komisijai vadovauja "Litesko" eksploatacijos direktorius Tadas Janušauskas.

Nors tyrimas jau baigtas, oficialių išvadų dar nėra. Šiandien komisija preliminarias avarijos priežastis ketina pateikti vyriausybinei komisijai.

"Tačiau jau dabar galiu tvirtinti, kad nuo žmonių nepriklausė viena objektyvi priežastis - kaltas Dievas ir šaltis. Kitos priežastys - susijusios su šilumos ūkio eksploatavimu", - atsisakęs konkrečiau komentuoti dar nepasirašytas tyrimo išvadas, LŽ sakė V.Miškinis.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"