Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, jog pareikšti įtarimai susiję su tiesioginėmis užimamomis pareigomis, buvo kreiptasi į teismą dėl nušalinimo nuo pareigų.

Pagal reglamentą, laikinai mero pareigas pradėjo eiti vicemeras socialdemokratas Kazimieras Augulis. Jis BNS sakė, kad antradienį gavo teismo nutartį, kurioje teigiama, kad A.Čepononis pusei metų nušalinamas nuo mero ir tarybos nario pareigų, o A.Juodis - tokiam pačiam laikotarpiui nuo tarybos nario pareigų.

Meras šiuo metu laikomas policijos areštinėje, teismo nutartimi jis suimtas septynioms paroms. Tarybos nariui A.Juodžiui skyrė 14-kos parų trukmės suėmimą.

Prokuratūra A.Čepononį ir A.Juodį prašė suimti mėnesiui. Abiem politikams pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir sukčiavimo.

Laikinasis Radviliškio rajono meras K.Augulis BNS pripažino, kad dėl kolegų sulaikymų patyrė šoką.

"Darbas nesutriko, juk metų galas, visi nuteikti, kad reikia dirbti", - BNS sakė K.Augulis.

Anot STT, įtariama, kad vykdant Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukciją buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti viešųjų pirkimų konkursą.

"Vykdant pastato rekonstrukciją, buvo klastojami dokumentai ir buvo siekiama apgaule užvaldyti didelės vertės Europos Sąjungos ir savivaldybės biudžeto lėšas", - sakoma STT pranešime spaudai.

Radviliškio rajono savivaldybėje ir Kultūros centre atliktos kratos bei dokumentų poėmiai.

Korupcinius nusikaltimus Radviliškio rajono savivaldybėje tirianti STT trečiadienį pranešė sulaikiusi dar du įtariamuosius - savivaldybės tarnautoją ir statybos įmonės darbų vadovą.

"48 valandoms sulaikyti Radviliškio rajono savivaldybės Statybos skyriaus vyriausiasis specialistas K. Č. ir vienos statybos įmonės darbų vadovas L. Š.", - sakoma STT pranešime spaudai.

Įtariama, kad neskaidriai vykdyti Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios ir Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo darbai. Įtariama, kad šiais atvejais buvo piktnaudžiauta tarnybine padėtimi.

STT pareigūnai Radviliškio savivaldybėje kiek anksčiau pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo vykdant Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukciją.