Ketvirtadienio popietę nuosprendį turėjęs Lietuvos apeliacinis teismas jau trečią kartą atidėjo paskelbimą – šįkart teisėjų kolegija verdiktą planuoja skelbti kitų metų sausio 24-ąją. Nuosprendžio nepaskelbęs teismas teisinasi esąs labai užimtas, be to, G. Petriko byla esą priskiriama prie sudėtingų.

G. Petrikas yra apskundęs Kauno apygardos teismo nuosprendį, kuriuo jis buvo nuteistas maksimalia įstatyme numatyta bausme – septyneriems metams laisvės atėmimo. Nuteistasis buvo suimtas teismo salėje.

Nuosprendį skundė ir prokurorai, siekiantys, kad iš G. Petriko būtų išieškoti daugiau nei 24 mln. 227 tūkst. Lt. Būtent dėl tokios sumos iššvaistymo buvęs vienas turtingiausių Lietuvos žmonių ir buvo nuteistas.

Visi šie pinigai buvo KIHK indėlininkų patikėtos lėšos, nors civilinio ieškinio byloje niekas nebuvo pateikęs.

Apeliacinius skundus išnagrinėjęs teismas G. Petrikui nuosprendį turėjo skelbti liepą, tačiau atnaujinęs tyrimą nusprendė dar kartą apklausti nuteistąjį. Dar kartą teismas nuosprendį ketino skelbti gruodžio pradžioje, bet ir tąkart paskelbimą atidėjo iki gruodžio 28-osios.

G. Petrikas ketvirtadienį į teismą nebuvo atvežtas.

G. Petriką pernai buvo nuteisęs ir Vilniaus apygardos teismas, konstatavęs, kad buvęs Lietuvos valstybinio komercinio banko (LVKB) tarybos pirmininkas iššvaistė banko turtą suteikdamas su koncernu EBSW susijusioms bendrovėms kreditus be turto įkeitimo ar kitų garantijų. 38 metų G. Petrikui skyręs pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmę bei iš jo Turto bankui priteisęs daugiau kaip 18 mln. litų.

Paskelbęs nuosprendį teismas G. Petrikui pritaikė amnestiją, todėl jam bausmė sumažėjo šeštadaliu, bet ne mažiau kaip vieneriais metais.