„P. Gražulio skundą teismas atmetė“, – Eltą trečiadienį informavo LVAT atstovė spaudai Neringa Lukoševičienė.

Anot teismo atstovės, buvęs Seimo narys savo skundu teismo prašė panaikinti VRK sprendimą neregistruoti jo prezidento rinkimams, įpareigoti VRK pratęsti terminą registruotis prezidento rinkimams ir registruoti jį politinės kampanijos dalyviu.

Ši LVAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Praėjusią savaitę VRK atmetė apkaltos būdu iš parlamento pašalinto P. Gražulio skundą neregistruoti jo prezidento rinkimams. Šį sprendimą politikas ir buvo apskundęs LVAT.

VRK nesutiko registruoti buvusio Seimo nario politinės kampanijos dalyviu dar vasario 19 d. Sprendime nurodoma, kad apkaltos būdu iš Seimo pašalintas politikas dešimt metų negali būti renkamas parlamentaru. Tuo metu Konstitucija numato, jog šalies vadovu gali būti renkamas tik toks asmuo, kuris gali būti renkamas ir Seimo nariu.

Parlamentas panaikino P. Gražulio Seimo nario mandatą pernai gruodį. Tad, nepraėjus dešimties metų terminui, eksparlamentaras negali būti renkamas ir prezidentu.

P. Gražulio kandidatūrą į prezidento rinkimus iškėlė jo paties vadovaujama Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai). Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.