Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusių metų spalį K. Jucevičių pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu. Byloje buvęs FNTT vadovas buvo kaltinamas priėmęs kyšį iš asmens, pažadėdamas paveikti FNTT pareigūnus, kad būtų pakeistas žmogaus procesinis statusas atliekamame ikiteisminiame tyrime.

Anot Vilniaus apygardos teismo atstovės spaudai Linos Nemeikaitės, sprendimą minėtoje byloje teismas planuoja skelbti vasario 6 d.

Teismas K. Jucevičių atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, laiduotoju paskiriant buvusį Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovą Žimantą Pacevičių. Laidavimo terminas – 1 metai ir 6 mėnesiai.

Prokuratūra apskundė šį teismo sprendimą apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui. Skundu prašoma panaikinti pirmos instancijos teismo priimto nuosprendžio dalį, kuria prekiavęs poveikiu K. Jucevičius atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduotas laiduotojo atsakomybėn. Kaltu dėl prekybos poveikiu pripažintam K. Jucevičiui prokuroras siūlo skirti galutinę 4,9 tūkst. eurų baudą.

Prokuroras apeliaciniame skunde nurodo, kad pirmosios instancijos teismas, atleisdamas K. Jucevičių nuo baudžiamosios atsakomybės ir nutraukdamas jam baudžiamąją bylą, netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą, o nuosprendyje padarytos išvados neatitinka faktinių bylos aplinkybių.

„Apeliaciniame skunde atkreipiamas dėmesys ir į tai, jog būtent K. Jucevičius pats inicijavo FNTT atliekamą ikiteisminį tyrimą, kuriame vykstančio tyrimo metu asmeniui ir buvo suteiktas specialiojo liudytojo statusas. Šiam asmeniui K. Jucevičius sudarė įspūdį, kad turi ryšių ir pažinčių FNTT bei turi galimybių už kyšį paveikti šios institucijos pareigūnų priimamus procesinius sprendimus“, – nurodoma anksčiau prokuratūros siųstame pranešime spaudai.

Prokuroras taip pat mano, kad buvęs STT direktorių Ž. Pacevičius nėra tinkamas laiduotoja K. Jucevičiui, mat asmenis siejantis formalios pažinties ryšys nėra nei glaudus, nei toks artimas, jog gali turėti realios teigiamos įtakos K. Jucevičiui.

Bylos duomenimis, buvęs FNTT direktorius K. Jucevičius, pasinaudodamas savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, savo naudai reikalavo duoti, susitarė priimti ir priėmė 2 tūkst. eurų kyšį, pažadėjęs paveikti FNTT pareigūnus, kad šie neteisėtai veiktų vykdydami įgaliojimus – pakeistų asmens procesinį statusą FNTT atliekamame ikiteisminiame tyrime. Buvęs FNTT direktorius STT pareigūnų buvo sulaikytas iš karto po kyšio paėmimo.

Vilniaus miesto apylinkės teisme K. Jucevičius visiškai pripažino savo kaltę, gailėjosi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją