Dėl parlamentaro mandato rinkimuose iš viso varžėsi 127 šios Seimo kadencijos nariai, 51 patyrė fiasko. Nepasiekusieji valdžios olimpo iš politikos tikina nesitrauksiantys, jie viliasi vėl sugrįžti į Seimą.

"Nėra nei džiaugsmo, nei liūdesio - visa tai priimi kaip faktą, ir viskas", - sakė konservatorius Saulius Pečeliūnas, Seimo koridoriais vaikščiojęs net 18 metų.

S.Pečeliūnas teigia dabar turintis du pasirinkimus - grįžti į savo ankstesnę darbovietę Muitinės departamente arba gyventi iš signataro rentos. "Nebežinau, ar verta ten grįžti, matyt, reikės rentą paimti", - prasitarė parlamentaras.

Naujajame Seime nebedirbs nė vienas per rinkimus fiasko patyrusios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) atstovas. Šios partijos parlamentinei frakcijai priklausantis Antanas Nedzinskas dėl tokios nesėkmės tikina nenusimenantis. "Didesnis smūgis, kai netenki artimo žmogaus. Juk darbas - ne vilkas, jei turi sugebėjimų, tikrai neprapulsi", - filosofavo jis. A.Nedzinskas nelaidoja ir savo politinės karjeros. Jis tvirtai įsitikinęs, kad Seime vėl dirbs po ketverių metų, tačiau prieš tai liberalcentristas planuoja išmėginti jėgas savivaldybių tarybų rinkimuose.

Naujokams savo vietas užleis ir aštuoni "tvarkiečiai". Seimą palieka Almantas Petkus, Rimas Antanas Ručys, Algimantas Dumbrava. Pastarasis rankų dar nenuleidžia ir ruošiasi naujiems rinkimams, nes jo vienmandatėje Zarasų-Visagino apygardoje dėl balsų pirkimo buvo anuliuoti rinkimų rezultatai.

Liberalų sąjūdis (LS) naujajame Seime neteks keturių šios kadencijos parlamentarų - Laimonto Diniaus, Eriko Tamašausko, Andriaus Endzino ir Armino Lydekos. Tačiau pastarasis dar turi šansų išsaugoti mandatą, nes pagal sąrašą į Seimą patekęs LS narys, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Eugenijus Gentvilas dar neapsisprendė, ar eis dirbti į parlamentą.

Į naująjį Seimą neišrinkti trys šios kadencijos parlamente dirbantys socialdemokratai: Dainius Budrys, Stanislovas Giedraitis ir Jonas Juozapaitis.
Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas D.Budrys kol kas nemąsto, ką veiks tapęs paprastu piliečiu. Tačiau socialdemokratas tiki, kad varstyti Darbo biržos durų jam neteks. "Prieš tai ne vieną darbo vietą buvau sukūręs, turėjau savo verslą. Jeigu reikės, ir dabar susikursiu darbo vietą ir sau, ir kitiems", - tikino jis.